This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Itt a szezon magyar leleplező cikke

Illustration for article titled ​Itt a szezon magyar leleplező cikke

Az indexes Dezső András szenzációs nyomozás végén filmbe illő titkokat tár fel Kovács "Kágébéla" Béláról és a feleségéről, akit lebuktat mint KGB-ügynököt. Eltitkolt japán férjjel indul a sztori, és onnantól csak durvul.

Döbbenet ült ki Kovács Béla jobbikos EP-képviselő arcára, amikor a strasbourgi irodájában a beszélgetésünk egyik pontján elétettem egy japán újság harmincnyolc évvel ezelőtti cikkét. Az írás egy japán férfi és egy fiatal szovjet nő házasságáról szólt, fényképpel a boldog párról. „Ez a feleségem" – ismerte el a politikus, aztán néma csendben ültünk egymással szemben. Mégis azt éreztem, Kovács Béla döbbenete nem annak szól, hogy kiderült, nem ő az egyetlen férje a feleségének, sokkal inkább annak, hogy a család egyik titkára fény derült.

Advertisement

Így kezdődik a cikk, amilyet ritkán írnak Magyarországon. Én nem is okvetetlenkednék itt többet, olvassátok a japán, az osztrák és a magyar férj történetét.

Advertisement

Annyi poént lelövök, hogy a KGB, hogy eltitkolja Kovács születésének titkát - egy nálunk állomásozó szovjet katonatiszt volt az apja - kitépett egy lapot és egy hamissal helyettesítette az anyakönyvben, amit emiatt újrakötöttek a szovjet ügynökök.

Share This Story

Get our newsletter