Ami√≥ta demokr√°cia van, a H√°z aktu√°lis levezetŇĎ eln√∂ke nem szavaz, csak d√∂ntetlenn√©l. Mivel pont nincs el√©g fideszes k√©pviselŇĎ, Rog√°n m√≥dos√≠t.

Nem igaz√°b√≥l van meg a Fidesz k√©tharmada, a 133 k√©pviselŇĎ ugyanis √©ppen csak kiteszi a H√°z 66,6 sz√°zal√©k√°t, vagyis ha az aktu√°lis levezetŇĎ eln√∂k √©ppen fideszes, akkor a Parlament nem tud k√©tharmaddal olyan t√∂rv√©nyt elfogadni, amihez nem a jelenl√©vŇĎ, hanem a megv√°lasztott k√©pviselŇĎk k√©tharmada kell, hacsak a korm√°ny meg nem gyŇĎz meg legal√°bb egy ellenz√©kit. √Čs ehhez az is kell, hogy minden egyes korm√°nyp√°rti megjelenjen szavazni. Rog√°n Antal ez√©rt olyan m√≥dos√≠t√°st ny√ļjtott be, ami engedn√©, hogy a soros eln√∂k is szavazzon.

Rog√°n k√∂nny√≠ten√© a Fideszre jellemzŇĎ vill√°m-t√∂rv√©nyalkot√°st is: az √∂sszes helyett a megjelent k√©pviselŇĎk n√©gy√∂t√∂d√©nek a szavazata is el√©g lesz eszerint a vill√°mt√∂rv√©nykez√©shez. Az ilyen t√∂rv√©nyek darabsz√°m√°t ugyan limit√°ln√°k, de sokkal k√∂nnyebb lesz az eg√©sz folyamat.

A házszabályt, amit most Rogán egy rakás ponton módosítana, februárban fogadta el a Parlament.

(via napi.hu)