Egy amatőr megcsinálta a tökéletes magyar kampányoldalt. Szőgyényi Gábor online hajt a miniszterelnökségre. Igazi vicces művész, de miért ne szavaznánk vicces művészekre? És ha megnyeri, már nem is lesz amatőr.

1984.06.20-án születtem Budapesten. Villamosmérnök vagyok. Miniszterelnökként létre akarom hozni az ötletdobozt, ami az innovációs forradalmat jelentené Magyarországon.

Advertisement

Lényegében ennyit árul el magáról weboldalán a 2014-es kampány messze legrokonszenvesebb résztvevője. De a legjobb, hogy magáról az ötletdobozról nem árul el sehol semmit.

Illustration for article titled ​Itt a magyar miniszterelnökjelölt, akire szavaznék, szavazz rá te is!

Viszont angolul is kampányol. Minek? És hogy lehet miniszterelnök-jelölt párt nélkül, mikor nálunk más a választási rendszer? Ezernyi kérdés, egyelőre válasz nélkül, de a levelet már rég elküldtem neki, és fel is hívtam, így lehet, hogy nemsokára sokkal többet tudhatunk.

Miután jól kiszórakoztam magam a legütősebb magyar választásikampány-oldalon, a következő kérdést küldtem körbe a szerkesztőségi levelezőlistán:

ez micsoda? Ugy értem tuti nem az, aminek látszik, de ha nem az, akkor micsoda? Mi lehet a termék?

Advertisement

Mire Eszpee azonnal ezt válaszolta:

zavarba ejt, elgondolkodtat, kérdéseket feszeget, nem megy ki a fejedből? MŰVÉSZET!

Advertisement

És igaza volt!

Bár jobban örültem volna, ha NAK-nak lesz igaza:

szerintem ez is pornó lesz pár verzióval később, mint a Red Zorro

Nem kell fosni a szót ahhoz, hogy az ember iró vicces legyen. "Szőgyényi Gábor", vagyis az az az ember, aki Szőgyényi Gábor miniszterelnök-jelölti oldalát csinálja, ezt pontosan tudja. Hiszen a webkikötő ellenállhatatlanságát éppen az adja, hogy milyen keveset beszél vagy ír. De amikor mégis kinyitja a száját, akkor pusztító a hatás.

Advertisement

Talán a legjobb az angol nyelvű bemutatkozása, ami fönt látható a videón, és erősebb, mint sok humorista egész életműve.

A domainregisztrációs adatokat megnézve rögtön kiderül, hogy a Szőgyényi Gábor mégsem álnév, mert tényleg így hívják a domaintulajdonost. A Facebookon utánanézve megtudtam, hogy őis kedveli a két óriási nagy magyar netklasszikust, a semmi.hu-t és a milyennapvanma.hu-t. Ha nem ismerted őket, klikkolj!

Advertisement

Ugye, hogy igazi művésszel van dolgunk? Erre utalnak a gondosan megkoreografált jelölti fotók is, öletdobozzal és anélkül pózoló Szőgyényivel. Egyelőre itt tartok, ha bármi kiderül, akkorát frissítek, mint L. Simon László a Fidesz-maraton negyvenedik kilométerénél.

(via WoAS)

Share This Story

Get our newsletter