This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt a magyar ebédfőzős Uber

Illustration for article titled Itt a magyar ebédfőzős Uber

Megnézheted a térképen, hogy ki főz ebédet vagy vacsorát a közeledben, és ha tetszik a kajája, és te is neki, akkor elmehetsz hozzá ebédelni. Az egész tök olyan, mint az Uber, Yummber a neve és mindjárt elindul.

Advertisement

A leírás alapján majdnem minden ugyanúgy zajlik, mint az Uberen, azzal a kivétellel, hogy a házigazda/sofőr eldöntheti, hogy meg akar-e vendégelni, vagy nem tetszel, és elutasít.

Egyébként tényleg nagyon hasonlít minden: az egész egy telefonos applikáción belül zajlik, az éhes vevő megnézi a térképen, ki és milyen ennivalót kínál a közelében abban az időszakban, rábök arra, amelyiknél csorogni kezdett a nyála, megadja, hogy hányra érkeznek és hányan, megérkezik, eszik és távozik. Készpénzt nem kell elővenni, a Yummber rendszere levonja a házigazda által megszabott árat.

Advertisement

A házigazda pedig a leokézás után a szokásos módon térképen élőben figyelheti, merre jár a vendége.

A vállalkozás öndefiníciója szerint nem vendéglátós, ők úgy tekintik, hogy összehozzák azokat, akik szívesen főznek és megkínálnának másokat, olyanokkal, akik szívesen kóstolnák más főztjét. Utóbbiak költségtérítés címén fizetnek az előbbieknek, ami után - a szervezők szerint - úgy lehet adózni, mint pincér a borravalója után.

Advertisement

A dolog elsőre minimum izgalmasan hangzik. Elvileg bevonzhatja az amúgy is sokat főző háziasszonyokat meg az unatkozó nyugdíjasokat, a bármilyen korú magányosokról nem is beszélve, másfelől tömegessé teheti a lakásétterem-mozgalmat. És jó tesztlehetőség lehet azoknak, akik úgy képzelik, hogy éttermi szinten tudnak főzni. És benne van egy új pornózsáner megszületése is, hiszen mindenki rohadtul unja már a pizzafutáros és medencetiszítófiús szexet.

A szolgáltatás pár héten belül indul, valami bizarr alliterációs okból Budapest mellett egyidőben Berlinben, Barcelonában, Birminghamben, Bostonban, Buenos Airesben és Bangkokban. Egy luxemburgi vállakozás áll mögötte, aminek a magyar arca Kalmár Péter, aki a Dining Guide-nak nyilatkozott az ötletről.

Advertisement

400 jelentkezőt teszteltek le, közülük 40-et választottak ki az indulásra.

Az ügyben megkérdezett Segal Viktor sztárséf nem úgy viselkedett, mint az Uber-sofőröket összeverő és vendégeiket inzultáló, bunkó budapesti taxisok, ellenkezőleg, örült az egésznek.

Share This Story

Get our newsletter