Megjelent v√©gre az √≥ri√°si felhajt√°st kapott Kung Fury, a Kickstarteren √∂sszekalapozott, a nyolcvanas √©vek b√©na akci√≥filmjeit √©s a mai internetes kult√ļr√°t egyszerre kig√ļnyol√≥ kisfilm. Ňźr√ľlt j√≥ lett! A fenti gifen t√©nyleg egy T. Rex cicaharcol a birodalmi sassal.

Amikor elŇĎsz√∂r l√°ttam a trailer√©t, illetve a prom√≥z√°s√°hoz k√©sz√ľlt David Hasselhof-sz√°mot, m√©g erŇĎltetett h√ľlyes√©gnek √©reztem ezt az eg√©szet, de tegnap √©jjel kij√∂tt a film, megn√©ztem, √©s √∂r√∂mmel beismerem, hogy √≥ri√°sit t√©vedtem.

A Kung Fury a legviccesebb √©s leg√∂nfeledtebb marhas√°g, amit az ut√≥bbi idŇĎben l√°ttam. Az eg√©sz film f√©l√≥r√°s csup√°n, de enn√©l nem is kell t√∂bb belŇĎle ‚Äď val√≥sz√≠nŇĪleg nem is mŇĪk√∂dne. A logikus cselekm√©ny, a kidolgozott karakterek, a fejlŇĎd√©s, illetve az ok-okozati viszonyok teljesen hi√°nyoznak a Kung FurybŇĎl. Ink√°bb egy √≥ri√°si videoklip az eg√©sz, amit az egym√°sra pakolt, teljesen elmebeteg m√≥don elt√ļlzott mŇĪfaji toposzok √©s a fantasztikus, VHS-korszakot id√©zŇĎ l√°tv√°nyvil√°g visz el a h√°t√°n. Csak azokat az igaz√°n √©s t√©nyleg nagyon szar egysoros besz√≥l√°sokat tudn√°m feledni!

A film am√ļgy 630 ezer doll√°rb√≥l k√©sz√ľlt, ezt az √∂sszeget t√∂bb mint 17 ezer ember dobta √∂ssze.

Advertisement

via io9