A Buzzfeed leleplezŇĎ vide√≥j√°ban olyan p√°rhuzamra der√ľl f√©ny, amitŇĎl egy nyugati, fejlett √°llambeli, felvil√°gosult fiatal beleborzong.

Kub√°ban ugyanis im√°dj√°k a J√≥bar√°tokat. √Čs amikor elind√≠tottam a vide√≥t, amiben a Buzzfeed egyik munkat√°rsa kubaiakat k√©rdez a sorozatr√≥l, akkor bel√©mhas√≠tott a sz√∂rnyŇĪ felismer√©s, hogy val√≥sz√≠nŇĪleg minden magyar fiatal ugyanezeket a mondatokat mondan√°, ha a J√≥bar√°tokr√≥l kellene besz√©lnie.

Hogy igen, ezzel ismerked√ľnk az amerikai kult√ļr√°val. Meg igen, az√©rt is szeretj√ľk tal√°n, mert sokat adj√°k a t√©v√©ben, amikor az egyiknek v√©ge m√°r k√∂vetkezik a m√°sik. Meg hogy az√©rt is tetszik tal√°n, mert mi, kubaiak is szeret√ľnk t√∂bben elmenni sz√≥rakozni. √Čs k√ľl√∂nben is, mindenki ismer valakit, aki pont olyan, mint Phoebe.

Orosz D√©nesi √©rtelemben vett Coming Out: √©n nagyj√°b√≥l 11 √©ves koromban azt gondoltam, hogy a J√≥bar√°tok a lehetŇĎ legjobb dolog a vil√°gon, ezek a dilis emberek a bar√°taim, m√©g volt J√≥bar√°tok-poszterem is a BRAVO-b√≥l, √©n akartam lenni Chandler, de azt√°n r√°j√∂ttem, hogy igaz√°b√≥l mindig is Ross voltam, Monica volt szerintem a legjobb csaj, de el√©gg√© ideges√≠tett a rendm√°ni√°ja, meg tudj√°tok, G√ľnther, b√ľd√∂s macska, meg a kacs√°k, meg minden t√ļr√≥. Azt√°n elm√ļlt p√°r √©v √©s r√°j√∂ttem, hogy a J√≥bar√°tok vil√°ga legal√°bb annyira ideges√≠tŇĎ √©s hazug, mint egy fiataloknak sz√≥l√≥ Sas-kabar√©, amiben az emberi √©rt√©kek csak addig jelennek meg, am√≠g az azokat megk√∂vetelŇĎ viccek tartanak.

Az√≥ta √ļgy akarok √©lni, mint Jerry Seinfeld.