Itt a legnagyobb bizonyíték, hogy a kommunista Kuba = Magyarország

A Buzzfeed leleplező videójában olyan párhuzamra derül fény, amitől egy nyugati, fejlett állambeli, felvilágosult fiatal beleborzong.

Kubában ugyanis imádják a Jóbarátokat. És amikor elindítottam a videót, amiben a Buzzfeed egyik munkatársa kubaiakat kérdez a sorozatról, akkor belémhasított a szörnyű felismerés, hogy valószínűleg minden magyar fiatal ugyanezeket a mondatokat mondaná, ha a Jóbarátokról kellene beszélnie.

Advertisement

Hogy igen, ezzel ismerkedünk az amerikai kultúrával. Meg igen, azért is szeretjük talán, mert sokat adják a tévében, amikor az egyiknek vége már következik a másik. Meg hogy azért is tetszik talán, mert mi, kubaiak is szeretünk többen elmenni szórakozni. És különben is, mindenki ismer valakit, aki pont olyan, mint Phoebe.

Orosz Dénesi értelemben vett Coming Out: én nagyjából 11 éves koromban azt gondoltam, hogy a Jóbarátok a lehető legjobb dolog a világon, ezek a dilis emberek a barátaim, még volt Jóbarátok-poszterem is a BRAVO-ból, én akartam lenni Chandler, de aztán rájöttem, hogy igazából mindig is Ross voltam, Monica volt szerintem a legjobb csaj, de eléggé idegesített a rendmániája, meg tudjátok, Günther, büdös macska, meg a kacsák, meg minden túró. Aztán elmúlt pár év és rájöttem, hogy a Jóbarátok világa legalább annyira idegesítő és hazug, mint egy fiataloknak szóló Sas-kabaré, amiben az emberi értékek csak addig jelennek meg, amíg az azokat megkövetelő viccek tartanak.

Azóta úgy akarok élni, mint Jerry Seinfeld.

Share This Story

Get our newsletter