Igaz, csak az USA-r√≥l van sz√≥, mert ott most kezdŇĎd√∂tt a Kutyaharap√°s-megelŇĎz√©si H√©t (nem vicc, van ilyen). Az amcsi posta ki is adott egy sajt√≥k√∂zlem√©nyt ennek √∂r√∂m√©re, hogy h√°ny munkat√°rsukat harapj√°k meg √©vente a kuty√°k √©s hol.

Nincsenek rajta félelmetes számok (Los Angeles vezet 69 támadással), de az évi közel hatezer postásbaleset már nem hangzik olyan jól. Még rosszabbul cseng az, hogy évente 4,7 millió amerikait harapnak meg kutyák, ráadásul ezek fele gyerek. (Hol vannak ehhez képest a szamarak?)

A sajt√≥k√∂zlem√©ny mell√© j√°r p√°r j√≥ tan√°cs kutyatart√≥knak √©s a potenci√°lis √°ldozatoknak is (hogy p√©ld√°ul ker√ľlj√ľk a szemkontaktust, vagy hogyha m√°r f√∂ldre ker√ľlt√ľnk, g√∂mb√∂ly√∂dj√ľnk √∂ssze √©s v√©dj√ľk az arcunkat a kez√ľnkkel).

Eml√©keztetnek arra is, hogy ha a post√°s √ļgy √≠t√©li meg, hogy vesz√©lyt jelent r√° a kutya, akkor nem dobja be a levelet, tess√©k √©rte bemenni a post√°ra.

Advertisement

No és az említett lista:

Advertisement

Illusztr√°ci√≥ul pedig √°lljon itt egy ellenp√©lda a magyar filmt√∂rt√©net legismertebb kutya-post√°s viszony√°r√≥l az Isten hozta ŇĎrnagy√ļrb√≥l, ahol ugye szeg√©ny farkaskuty√°kat heccelik rendszeresen.

/Fotó: 366:246 Make new friends, but keep the old.... By iampeas on Flickr/