This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt a kutyaharapás szempontjából legfélelmetesebb városok listája

Illustration for article titled Itt a kutyaharapás szempontjából legfélelmetesebb városok listája

Igaz, csak az USA-ról van szó, mert ott most kezdődött a Kutyaharapás-megelőzési Hét (nem vicc, van ilyen). Az amcsi posta ki is adott egy sajtóközleményt ennek örömére, hogy hány munkatársukat harapják meg évente a kutyák és hol.

Advertisement

Nincsenek rajta félelmetes számok (Los Angeles vezet 69 támadással), de az évi közel hatezer postásbaleset már nem hangzik olyan jól. Még rosszabbul cseng az, hogy évente 4,7 millió amerikait harapnak meg kutyák, ráadásul ezek fele gyerek. (Hol vannak ehhez képest a szamarak?)

A sajtóközlemény mellé jár pár jó tanács kutyatartóknak és a potenciális áldozatoknak is (hogy például kerüljük a szemkontaktust, vagy hogyha már földre kerültünk, gömbölyödjünk össze és védjük az arcunkat a kezünkkel).

Advertisement

Emlékeztetnek arra is, hogy ha a postás úgy ítéli meg, hogy veszélyt jelent rá a kutya, akkor nem dobja be a levelet, tessék érte bemenni a postára.

No és az említett lista:

Illustration for article titled Itt a kutyaharapás szempontjából legfélelmetesebb városok listája
Advertisement

Illusztrációul pedig álljon itt egy ellenpélda a magyar filmtörténet legismertebb kutya-postás viszonyáról az Isten hozta őrnagyúrból, ahol ugye szegény farkaskutyákat heccelik rendszeresen.

/Fotó: 366:246 Make new friends, but keep the old.... By iampeas on Flickr/

Share This Story

Get our newsletter