​Itt a Jetson-világ: drónnal hozza házhoz a rendelést az Amazon

Fél órán belül leteszik az ajtó elé a rendelést. Négy-öt év múlva, ha minden jól megy. Bezos a fél vagyonát felajánlotta egy tévésnek, ha az kitalálja, mi az új fejlesztés.

Advertisement
Illustration for article titled ​Itt a Jetson-világ: drónnal hozza házhoz a rendelést az Amazon

A CBS 60 perc című műsorában leplezte le Jeff Bezos, az Amazon alapítója, hogy a mai milliárdosok nem mások, mint rettentően meggazdagodott gyerekek. És ez pompás dolog! Bezos Charlie Rose műsorvezetőt egy hangár-raktárba kísérve mutatta meg, mi az az óriási, szenzációs meglepetés, amit a műsorának ígért. A program producerei előtte hiába próbáltak találgatni, amit annyira fellelkesítette Bezost, hogy Nathalie Summer producernek a fél vagyonát ajánlotta fel, ha kitalálja, de Summer valamilyen amazonos hrszolgáltatás beindítására gondolt.

Advertisement
Illustration for article titled ​Itt a Jetson-világ: drónnal hozza házhoz a rendelést az Amazon

Hát nem találta el. A Prime Airnek nevezett álomszolgáltatás 30 percen belüli kézbestést jelentene, a spéci, nyolc rotorral felszerelt, oktokopternek keresztelt, GPS-vezérlésű drónokkal. Az Amazon automatizált óriásraktáraiban a megrendelt cuccot egyenládába csomagolnák, majd az oktokopter a szálltószalagról vinná az árut a vásárlóhoz. A dolog még kísérleti fázisban van persze, a légügyi hatóságokkal is vastagon egyeztetnek, hiszen Amerika légterét eléggé megváltoztatná, ha előbb az Amazon, majd nyilván a konkurencia drónjainak tízezrei lepnék el az eget.

Advertisement

Az ötlet természetesen fantasztikus, óriási csörtéket várok a madárvédőktól kezdve ezerféle lobbicsoporttal. Nagy kár, hogy ez a modell még elméletben is leginkább csak Amerika családiházas övezeteiben működhet jól, egy Budapest-szerű nagyvárosban viszont alig-alig. Bár azon belül Budán végül is miért ne?

Te szeretnéd, hogy Magyarországon is legyen Prime Air pár éven belül?

(via gawker)

Share This Story

Get our newsletter