Online birodalmat kezd √©p√≠teni a Fidesz-frakci√≥, eg√©sz pontosan az √°ltaluk finansz√≠rozott pestisracok.hu. Bombaigazol√°snak megszerezt√©k az ifj√ļs√°gi- √©s √ļjm√©dia h√≠res szak√©rtŇĎj√©t, Stefka Istv√°nt, aki egy √∂regbloggal fogja megszerezni a klikkek sz√°zezreit.

Amikor a 444.hu nemr√©g arr√≥l √≠rt, hogy a Fidesz √©s Habony √Ārp√°d a 888.hu domain megszerz√©se ut√°n a fiatal internetezŇĎket megc√©lz√≥, korm√°nyp√°rti k√∂z√©leti lappal teremtene nekik jobbos konkurenci√°t, mindenf√©le pletyk√°k kezdtek keringeni arr√≥l, hogy t√©nyleg lesz-e fideszes 444. √Čs ha igen, akkor t√©nyleg a titokzatos 888 lesz-e az ElsŇĎ Sikeres Jobboldali Online M√©diaterm√©k.

A friss fejlem√©nyek f√©ny√©ben az sem kiz√°rt, hogy a Huth Gergely-f√©le fideszes politikai-bulv√°r blog, a Pesti Sr√°cok az egyik jelentkezŇĎ a "Fidesz v√°lasza a f√ľggetlen online sajt√≥ra" c√≠m√©re. A Pesti Sr√°cok eddig legink√°bb arr√≥l volt ismert, hogy a Fidesz r√°z√≥sabb √ľgyekben rajtuk kereszt√ľl sziv√°rogtatott ki rendŇĎrs√©gi inform√°ci√≥kat. A lapot kiad√≥ Gerilla Press nevŇĪ Huth-f√©le c√©get pedig a Parlament Fidesz-frakci√≥j√°nak t√∂bbmilli√≥s szerzŇĎd√©sei tartj√°k √©letben.

Ma posztban jelentett√©k be, hogy a Pesti Sr√°cok leigazolta lapigazgat√≥nak azt a Stefka "Sr√°c" Istv√°nt, aki hat √©vig volt a Magyar H√≠rlap fŇĎszerkesztŇĎje, m√≠g Sz√©les G√°bor tavaly novemberben hirtelen ki nem r√ļgta. A rendszerv√°lt√°s ut√°ni elsŇĎ m√©diah√°bor√ļban Stefka harciasan jobbos h√≠rad√≥sk√©nt t√ľntette ki mag√°t, a H√≠rlap fŇĎszerkeszt√©se mellett pedig szabadidej√©ben a B√©kemenetek egyik fŇĎ szervezŇĎje volt.

Advertisement

Stefa nemcsak lapigazgat√≥k√©nt, de szerzŇĎk√©nt is robbant. Hogy mekkor√°t? Hatalmasat! A friss blogj√°nak ugyanis az a c√≠me, hogy

Az √Ėreg

√©s a fent l√°that√≥ a fejl√©ce. Ugye, hogy bomb√°z√≥? H√°t m√©g, ha elolvasod a bek√∂sz√∂nŇĎ posztot, amibŇĎl kider√ľl, hogy √∂regek m√°r nincsenek √©s a 60-70 az √ļj 20-30! Ha j√≥l √©rtem a posztot, Stefa arra k√©sz√ľl, hogy rendszeresen leleplezzen olyan korm√°nykritikusokat, akikrŇĎl √∂regk√©nt tudja, hogy valaha komcsik voltak. H√°t ha valamivel ma meg lehet nyerni az online piaci versenyt, akkor az egy kis nosztalgikus komcsiz√°s, √©n a konkurencia hely√©ben most h√ļzn√°m le a v√∂r√∂s redŇĎnyt.

Advertisement

De a PS nemcsak Stefka "Snapchat" Istv√°n √ļjm√©di√°s szak√©rtelm√©vel t√°mad: blogbirodalmat is √©p√≠tenek, amiben az anyahaj√≥, vagyis az Azoreg mellett m√°ris ott van a Tutiblog √©s a Nullahategy nevŇĪ budapesti kult-√©letm√≥d blog. Ut√≥bbiban mostant√≥l lesz olyan rovat, amiben h√°zi√°llatokat gy√≥gyn√∂v√©nyekkel gy√≥gy√≠tanak, a fŇĎszerkesztŇĎ titulusa pedig fŇĎkancell√°r vagy fŇĎkanc. Nem viccelek.

A vonatkoz√≥ √°llatgy√≥gy√≠t√≥s cikkben - amiben eleve isteni, hogy egy munkat√°rs interj√ļvolja meg a saj√°t friss rovatvezetŇĎj√©t - olyan kincsek rejlenek, amik k√∂z√ľl √©n itt csak ezt merem publik√°lni:

A pirosl√≥ hunyor (Helleborus purpurascens, a k√©pen) gy√∂ker√©t p√©ld√°ul sert√©spestis ellen alkalmazt√°k. Az √°llat ‚Äď sert√©s, vagy szarvasmarha ‚Äď sz√ľgy√©n√©l, f√ľl√©n, √©s a v√°lla k√∂rny√©k√©n bemetsz√©st v√©geztek, √©s al√°dugt√°k ezt a gy√∂keret f√©l napon kereszt√ľl. InnentŇĎl kezdve az √°llatban t√©nylegesen kialakult a v√©detts√©g, holott ezt a v√©dett n√∂v√©nyt m√©rgezŇĎk√©nt tartjuk sz√°mon. Nyilv√°n ilyeneket √©n sem pr√≥b√°ln√©k ki, hogy √∂sszeszurk√°lok egy diszn√≥t. De vizel√©si neh√©zs√©gek eset√©n szok√°s volt p√©ld√°ul kis darab v√∂r√∂shagym√°t dugni a h√ļgycsŇĎbe.

Advertisement

A legjobb rovatcím pedig az

Haute Dog&Cult Cat

ez nem is kérdés.

Ha √©n lenn√©k Uj P√©ter, most kezden√©k menek√ľlni, ezen a sz√≠nt√©ren olvas√≥ sz√°razon nem marad nemsok√°ra.

Advertisement

Update: Elfelejtettem be√°gyazni, itt a PS fntasztikus, √∂tcsillagos Stefka-vide√≥interj√ļja, benne a kormeghalad√≥ nyit√≥ k√©rd√©ssel, amiben term√©szetesen nincsen k√©rdŇĎjel vagy k√©rdŇĎ hangs√ļly. Az is kider√ľl, hogy Stefka Jobs Istv√°n 2014-ben elkezdte √©rezni, hogy az internet a j√∂vŇĎ! A kamera b√≥nuszk√©nt megl√°togatja a Pesti Sr√°cok szerkesztŇĎs√©g√©t is, ahol Huth nem marad sz√°razon!