This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Itt a fideszes csodafegyver, ami lelövi a szemétkedős 444-et?

Illustration for article titled Itt a fideszes csodafegyver, ami lelövi a szemétkedős 444-et?

Online birodalmat kezd építeni a Fidesz-frakció, egész pontosan az általuk finanszírozott pestisracok.hu. Bombaigazolásnak megszerezték az ifjúsági- és újmédia híres szakértőjét, Stefka Istvánt, aki egy öregbloggal fogja megszerezni a klikkek százezreit.

Advertisement

Amikor a 444.hu nemrég arról írt, hogy a Fidesz és Habony Árpád a 888.hu domain megszerzése után a fiatal internetezőket megcélzó, kormánypárti közéleti lappal teremtene nekik jobbos konkurenciát, mindenféle pletykák kezdtek keringeni arról, hogy tényleg lesz-e fideszes 444. És ha igen, akkor tényleg a titokzatos 888 lesz-e az Első Sikeres Jobboldali Online Médiatermék.

Advertisement

A friss fejlemények fényében az sem kizárt, hogy a Huth Gergely-féle fideszes politikai-bulvár blog, a Pesti Srácok az egyik jelentkező a "Fidesz válasza a független online sajtóra" címére. A Pesti Srácok eddig leginkább arról volt ismert, hogy a Fidesz rázósabb ügyekben rajtuk keresztül szivárogtatott ki rendőrségi információkat. A lapot kiadó Gerilla Press nevű Huth-féle céget pedig a Parlament Fidesz-frakciójának többmilliós szerződései tartják életben.

Ma posztban jelentették be, hogy a Pesti Srácok leigazolta lapigazgatónak azt a Stefka "Srác" Istvánt, aki hat évig volt a Magyar Hírlap főszerkesztője, míg Széles Gábor tavaly novemberben hirtelen ki nem rúgta. A rendszerváltás utáni első médiaháborúban Stefka harciasan jobbos híradósként tüntette ki magát, a Hírlap főszerkesztése mellett pedig szabadidejében a Békemenetek egyik fő szervezője volt.

Advertisement

Stefa nemcsak lapigazgatóként, de szerzőként is robbant. Hogy mekkorát? Hatalmasat! A friss blogjának ugyanis az a címe, hogy

Advertisement

Az Öreg

és a fent látható a fejléce. Ugye, hogy bombázó? Hát még, ha elolvasod a beköszönő posztot, amiből kiderül, hogy öregek már nincsenek és a 60-70 az új 20-30! Ha jól értem a posztot, Stefa arra készül, hogy rendszeresen leleplezzen olyan kormánykritikusokat, akikről öregként tudja, hogy valaha komcsik voltak. Hát ha valamivel ma meg lehet nyerni az online piaci versenyt, akkor az egy kis nosztalgikus komcsizás, én a konkurencia helyében most húznám le a vörös redőnyt.

Advertisement

De a PS nemcsak Stefka "Snapchat" István újmédiás szakértelmével támad: blogbirodalmat is építenek, amiben az anyahajó, vagyis az Azoreg mellett máris ott van a Tutiblog és a Nullahategy nevű budapesti kult-életmód blog. Utóbbiban mostantól lesz olyan rovat, amiben háziállatokat gyógynövényekkel gyógyítanak, a főszerkesztő titulusa pedig főkancellár vagy főkanc. Nem viccelek.

A vonatkozó állatgyógyítós cikkben - amiben eleve isteni, hogy egy munkatárs interjúvolja meg a saját friss rovatvezetőjét - olyan kincsek rejlenek, amik közül én itt csak ezt merem publikálni:

A pirosló hunyor (Helleborus purpurascens, a képen) gyökerét például sertéspestis ellen alkalmazták. Az állat – sertés, vagy szarvasmarha – szügyénél, fülén, és a válla környékén bemetszést végeztek, és aládugták ezt a gyökeret fél napon keresztül. Innentől kezdve az állatban ténylegesen kialakult a védettség, holott ezt a védett növényt mérgezőként tartjuk számon. Nyilván ilyeneket én sem próbálnék ki, hogy összeszurkálok egy disznót. De vizelési nehézségek esetén szokás volt például kis darab vöröshagymát dugni a húgycsőbe.

Advertisement

A legjobb rovatcím pedig az

Haute Dog&Cult Cat

ez nem is kérdés.

Ha én lennék Uj Péter, most kezdenék menekülni, ezen a színtéren olvasó szárazon nem marad nemsokára.

Advertisement

Update: Elfelejtettem beágyazni, itt a PS fntasztikus, ötcsillagos Stefka-videóinterjúja, benne a kormeghaladó nyitó kérdéssel, amiben természetesen nincsen kérdőjel vagy kérdő hangsúly. Az is kiderül, hogy Stefka Jobs István 2014-ben elkezdte érezni, hogy az internet a jövő! A kamera bónuszként meglátogatja a Pesti Srácok szerkesztőségét is, ahol Huth nem marad szárazon!

Share This Story

Get our newsletter