A magyar szakértők valósággal fetisizálják azt a nézetet, hogy az ügyes politikusnak ugyanazt a szöveget kell sulykolnia. Ed Miliband brit munkáspárti vezető öt kérdést kapott egy interjúban, és mindegyikre ugyanazt válaszolta. Ehhez képest pártja kikapott, ő pedig már le is mondott.

A brit választási kampányhajrájában szedték elő a Munkáspárt ellenfelei ezt a tényleg fantasztikus videót. Amiben az is tökéletes, hogy akkor is ugyanannyira fogod élvezni, ha egy büdös szót sem tudsz angolul.

Az alaphelyzet az, hogy Ed Milibandet meginterjúvolják, de ő profi poltikus lévén egyetlen üzenetet szeretett volna bevésni a választók fejébe. Ezért bármit kérdeznek tőle, ugyanazt válaszolja, csak a tagmondatok sorrendjét cserélgeti. Hogy követhető legyen a dolog, a legelején kiírták az első válaszát, majd karaokés átszínezős módszerrel a következőket is.

A sokszor fetisizált papagájos-bevésős módszer nem vált be: a Munkáspárt a jóslatokhoz képest csúnya vereséget szenvedett, Milliband elnöki karrierjének pedig egyelőre vége lett.