Illustration for article titled Iszlamisták fejeztek le egy embert Lyonnál, arab feliratokat írtak rá

Egy ember meghalt, kettő megsebesült egy merényletben egy vegyi üzemben, a közép-franciaországi Lyonhoz közeli Saint-Quentin-Fallavier-ban – közölték rendőrségi források.

Advertisement

A francia nyomozók a vegyi üzem kerítésére erősítve találták meg annak az embernek a levágott fejét, aki a merénylet halálos áldozata. Az arcán arab nyelvű feliratok voltak – közölték meg nem nevezett tisztségviselők.

Az egyebek között gázpalackokat gyártó Air Products amerikai céget az első feltételezések szerint egy vagy két férfi támadta meg délelőtt 10 óra magasságában a Lyontól mintegy húsz kilométerre található ipari zónában.

Advertisement

A tettes vagy tettesek egy gépkocsival törtek be a telep udvarára, akkor történt a robbanás, amelyben két helybeli ember könnyebben megsérült. Egyes források szerint az egyik támadó kezében iszlamista zászlót lengetett.

A hatóságok egy tettest őrizetbe vettek. Egy helyi lap információi szerint egy 30 éves férfiról van szó, akit a titkosszolgálat már korábban megfigyelt. A rendőrség ezt nem erősítette meg, azt közölték, hogy a férfinél nincsenek személyi okmányok.

Advertisement

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított nyomozást.

[via mti]

Share This Story

Get our newsletter