Egy ember meghalt, kettŇĎ megsebes√ľlt egy mer√©nyletben egy vegyi √ľzemben, a k√∂z√©p-franciaorsz√°gi Lyonhoz k√∂zeli Saint-Quentin-Fallavier-ban ‚Äď k√∂z√∂lt√©k rendŇĎrs√©gi forr√°sok.

A francia nyomoz√≥k a vegyi √ľzem ker√≠t√©s√©re erŇĎs√≠tve tal√°lt√°k meg annak az embernek a lev√°gott fej√©t, aki a mer√©nylet hal√°los √°ldozata. Az arc√°n arab nyelvŇĪ feliratok voltak ‚Äď k√∂z√∂lt√©k meg nem nevezett tiszts√©gviselŇĎk.

Az egyebek k√∂z√∂tt g√°zpalackokat gy√°rt√≥ Air Products amerikai c√©get az elsŇĎ felt√©telez√©sek szerint egy vagy k√©t f√©rfi t√°madta meg d√©lelŇĎtt 10 √≥ra magass√°g√°ban a Lyont√≥l mintegy h√ļsz kilom√©terre tal√°lhat√≥ ipari z√≥n√°ban.

A tettes vagy tettesek egy g√©pkocsival t√∂rtek be a telep udvar√°ra, akkor t√∂rt√©nt a robban√°s, amelyben k√©t helybeli ember k√∂nnyebben megs√©r√ľlt. Egyes forr√°sok szerint az egyik t√°mad√≥ kez√©ben iszlamista z√°szl√≥t lengetett.

Advertisement

A hat√≥s√°gok egy tettest ŇĎrizetbe vettek. Egy helyi lap inform√°ci√≥i szerint egy 30 √©ves f√©rfir√≥l van sz√≥, akit a titkosszolg√°lat m√°r kor√°bban megfigyelt. A rendŇĎrs√©g ezt nem erŇĎs√≠tette meg, azt k√∂z√∂lt√©k, hogy a f√©rfin√©l nincsenek szem√©lyi okm√°nyok.

Az √ľgyben a p√°rizsi √ľgy√©szs√©g terrorelh√°r√≠t√°si r√©szlege ind√≠tott nyomoz√°st.

[via mti]