Csak a tortákban nem lesz hús az Év Eseményén, publikálták ugyanis az ételsort. Elemeztük, taplónyelvű-e az Orbán- és Tiborcz-család.

A miniszterelnök klánja, illetve a Tiborcz-család is pikkel a tehenekre, marhahús ugyanis nem szerepel a menüben. Hal sem. Szívderítő hír ugyanakkor, hogy az Informális Királyi Családnak van annyi ízlése, hogy pulykaétel nem szerepel a fogások között, és nem tűnik fel a taplónyelvű magyar ember másik fétise, az ananász sem. Ha már tradicionális lagzi, a vacsorát nyitó tyúkhúsleves csigatésztával annyira alap, hogy ide mást nem is lehetett volna elképzelni. A tapasztaltabb bográcskremlinológusok elégedetten bólogatnak annak láttán, hogy a szintén elkerülhetetlen pörköltek közül a messze legfinomabb lehetőség, a birka mellett döntöttek. Itt a kakas jöhetett volna szóba esetleg, de ennyi emberre még egy Informális Királyi Család sem biztosan tud elegendő kakast szerezni. Szőrözhetnénk azon, hogy a maradék három főétel mindegyike szárnyas, de ezek közül a rántott csirke nem opcionális, hanem kötelező elem egy vidéki esküvői bulin. A sült kacsába végül is nehéz belekötni, a natúr csirkénél meg csak reménykedem, hogy nyers, esetleg tollas fogásról van szó.

Az ételsor legfontosabb tagjai tehát külön-külön megállják a helyüket. De változatosnak kicsit sem változatos az egy pörkölt vs 3 sült felállással. Az is igaz, hogy mást nem is szokás enni egy hagyományosabb esküvőn. Legalább lesz mit lecsűrdöngölnie a Szinte Gömb Alakú Tábornoknak. Az egész menükártyán engem a legjobban a somlói galuska hiánya lep meg, annyira illet volna ebbe a környezetbe.

A éjféli töltött káposztát szintén 1-es odds-szal adták, és már vége is a bulinak.

Nem lennék a vegetáriánus Orbán-haverok helyében!

[fotó: blikk]