Illustration for article titled Isten miatt nincs génmódosítás Magyarországon

Ezt nyilatkozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter: “Elfogadhatatlan beavatkozásnak tartom a Jóisten teremtette világban a GMO-s élőlények létrehozását.”

Advertisement

A Szántóföldek Főpapja a Figyelő-interjúban nemcsak a Teremtőről beszélt, hanem például megerősítette, hogy a rendszer változása miatt az agrártámogatási listák elejéről eltűnik Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és a Simicska–Nyerges duó, vagyis a legnagyobb magyar agrároligarchák.

A cikk legviccesebb része az, hogy Fazekas hogyan nem cáfolta, hogy a csődbe ment Surjányhús egyes részeit Habony Árpád vásárolhatja fel. Az újságíró ezt kérdezte-mondta:

Ahogy egyesek emlegetik, a Habony–Uszikov klán állítólag tárgyal a Surjányhús egyes érdekeltségeinek az átvételéről.

Advertisement

Mire Fazekas:

Habony–Uszikov klán? Ki az az Uszikov? Magyarországon egymillió vállakozás van, és rengetegen foglalkoznak élelmiszeriparral: nem hiszem, hogy nagyobb szereplő lenne, nem ismerem.

Advertisement

Fazekas utolsó mondata a második poén, Eduard Uszikov ukrán élelmiszeripari dollármilliárdos nevét ugyanis még én is ismerem. Ukrajnában húsmogul volt, a Gellérthegy legdrágább utcájában lakik, a lánya a bulvársajtó szerint Habony Árpáddal járt, de akkor is szokott szerepelni a sajtóban, ha vizsgálják vagy őrizetbe veszik.

Share This Story

Get our newsletter