This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ismét fehér amerikai rendőr lőtt agyon egy fekete férfit

Illustration for article titled Ismét fehér amerikai rendőr lőtt agyon egy fekete férfit

Méghozzá ötször lőtte hátba, úgy, hogy utóbbi fegyvertelen volt, és el akart szaladni.

Advertisement

A dél-karolinai rendőr, Michael Slager eleinte azt vallotta, áldozata, az ötvenéves Walter Scott elvette tőle a sokkolóját, ő pedig az életét féltette. Csakhogy egy, a New York Timeshoz került videóból az derült ki, hogy Slager nem mondott igazat.

A videóból ugyanis az derül ki, hogy a közúti ellenőrzésből kialakult konfliktusban senki sem fenyegette Slager életét: Scott jól láthatóan el akart menekülni, és már méterekre járt Slagertől, amikor az egymás után nyolcszor lőtt a futó férfira. Utána az ártalmatlanná tett áldozatát megbilincselte, és a haldokló Scott mellé rakta le a sokkolót, amit az méterekkel korábban elejtett. (Vigyázat, az alábbi videó sokkoló lehet.)

Advertisement

A videót egy szemtanú készítette, és látszik rajta egy másik – amúgy fekete – rendőr is, aki közvetlenül a lövések után érkezik a helyszínre.

Advertisement

Miután tavaly több hasonló eset is történt Amerikában, egész biztosan ebből is komoly feszültségek lesznek, igaz, itt a videó eléggé egyértelműsíti a helyzetet.

(via Gawker)

Share This Story

Get our newsletter