Azt ismered, hogy Hunvald György találkozik Hagyó Miklóssal a börtönben?

Illustration for article titled Azt ismered, hogy Hunvald György találkozik Hagyó Miklóssal a börtönben?

Gyuri, az egykori erzsébetvárosi polgármester 31 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, de ő most sem tartja problémásnak az ingatlaneladásokat, mondja most az Indexnek.

Advertisement

Hunvaldot 2009 februárjában tartóztatták le, és két és fél évet töltött rács mögött, mielőtt a bíróság felmentette volna. A mai nagyinterjúból kiderül, hogy továbbra is ártatlannak tartja magát, Rogán Antal ingatlanügyeiről pedig van véleménye, de azt megtartja magának.

Azt is elmondja, hogy a gazdasági bizottság kenőpénzeket elfogadó volt elnöke nem az ő beosztottja volt, és különben is ő próbálta kiszűrni a kalózokat. Arról viszont nem beszél, miért pont ő került ilyen helyzetbe.

Advertisement

Tény ugyanakkor, hogy 31 hónapra előzetesbe varrni valakit mindentől függetlenül elég durva dolog, akár szeretjük a Gyurit, akár nem. De ha már így alakult, mesélt a börtönről is, ahol találkozott többek között Hagyó Miklóssal, Wieszt Jánossal, Mesterházy Ernővel, a Főtáv vezérigazgatójával, a BKV jogi igazgatójával, sőt, Jozef Roháč-csal is.

Ő maga így találta meg a helyét a börtönben:

Furcsának tűnhet, de időnként szinte ugyanolyan fogadóórákat tartottam, mint kint. Elkezdtem a rabtársaknak segíteni, megírtam a beadványokat, hivatalos papírokat, szabadlábra helyezési kérelmeket. Nem egyszer fordult elő, hogy megírtam a papírt a rabtársamnak, aztán szabadlábra helyezték.

Advertisement

Az biztos, hogy nem lesz már eggyel több György a nagypolitikában, oda nincs visszaút, de a jogi egyetemet azért csak el akarja végezni. És hogy miért?

Az agyamat szeretném karbantartani, és szeretném megérteni azt is, hogy ez a világ hogyan működik.

Share This Story

Get our newsletter