Gyuri, az egykori erzs√©betv√°rosi polg√°rmester 31 h√≥napot t√∂lt√∂tt elŇĎzetes letart√≥ztat√°sban, de ŇĎ most sem tartja probl√©m√°snak az ingatlanelad√°sokat, mondja most az Indexnek.

Hunvaldot 2009 febru√°rj√°ban tart√≥ztatt√°k le, √©s k√©t √©s f√©l √©vet t√∂lt√∂tt r√°cs m√∂g√∂tt, mielŇĎtt a b√≠r√≥s√°g felmentette volna. A mai nagyinterj√ļb√≥l kider√ľl, hogy tov√°bbra is √°rtatlannak tartja mag√°t, Rog√°n Antal ingatlan√ľgyeirŇĎl pedig van v√©lem√©nye, de azt megtartja mag√°nak.

Azt is elmondja, hogy a gazdas√°gi bizotts√°g kenŇĎp√©nzeket elfogad√≥ volt eln√∂ke nem az ŇĎ beosztottja volt, √©s k√ľl√∂nben is ŇĎ pr√≥b√°lta kiszŇĪrni a kal√≥zokat. Arr√≥l viszont nem besz√©l, mi√©rt pont ŇĎ ker√ľlt ilyen helyzetbe.

T√©ny ugyanakkor, hogy 31 h√≥napra elŇĎzetesbe varrni valakit mindentŇĎl f√ľggetlen√ľl el√©g durva dolog, ak√°r szeretj√ľk a Gyurit, ak√°r nem. De ha m√°r √≠gy alakult, mes√©lt a b√∂rt√∂nrŇĎl is, ahol tal√°lkozott t√∂bbek k√∂z√∂tt Hagy√≥ Mikl√≥ssal, Wieszt J√°nossal, Mesterh√°zy ErnŇĎvel, a FŇĎt√°v vez√©rigazgat√≥j√°val, a BKV jogi igazgat√≥j√°val, sŇĎt, Jozef Roh√°ńć-csal is.

Advertisement

Ňź maga √≠gy tal√°lta meg a hely√©t a b√∂rt√∂nben:

Furcs√°nak tŇĪnhet, de idŇĎnk√©nt szinte ugyanolyan fogad√≥√≥r√°kat tartottam, mint kint. Elkezdtem a rabt√°rsaknak seg√≠teni, meg√≠rtam a beadv√°nyokat, hivatalos pap√≠rokat, szabadl√°bra helyez√©si k√©relmeket. Nem egyszer fordult elŇĎ, hogy meg√≠rtam a pap√≠rt a rabt√°rsamnak, azt√°n szabadl√°bra helyezt√©k.

Advertisement

Az biztos, hogy nem lesz m√°r eggyel t√∂bb Gy√∂rgy a nagypolitik√°ban, oda nincs vissza√ļt, de a jogi egyetemet az√©rt csak el akarja v√©gezni. √Čs hogy mi√©rt?

Az agyamat szeretn√©m karbantartani, √©s szeretn√©m meg√©rteni azt is, hogy ez a vil√°g hogyan mŇĪk√∂dik.