M√©gis akadt egy darab becs√ľletes ember abbŇĎl a minimum 4-500-b√≥l, aki tudott a Nagy Szervezett Trafikkioszt√°si Csal√°sr√≥l: egy szeksz√°rdi Fidesz-k√©pviselŇĎ bor√≠tott, √©s a HVG-nek r√©szletesen elmes√©lte, hogyan egyeztette a polg√°rmeste a v√°ros korm√°nyp√°rti frakci√≥j√°val, hogy ki nyerhet a tenderen.

M√°ris megvan a keddi nap igazi k√©rd√©se, miszerint erre mit reag√°l L√°z√°r J√°nos √©s F√≥nagy J√°nos. Mert most egy igazi belsŇĎ ember, egy vit√©zi c√≠mmel - √©s ki tudja, tal√°n Szijj√°rt√≥ P√©ter-tetov√°l√°ssal is - rendelkezŇĎ, 8 √©ve Fidesz-k√©pviselŇĎ, foly√©konyan kommunist√°z√≥ √°llatorvos l√©pett ki a sorb√≥l, √©s √°rulta el a nagyk√∂z√∂ns√©gnek, hogy a trafiktenderrŇĎl minden √ļgy igaz, ahogy a lapok meg√≠rt√°k.

A v√°laszt√≥ker√ľleti eln√∂k-polg√°rmester Horv√°th Istv√°n list√°val √©rkezett, amin n√©vrŇĎl n√©vre v√©gigmentek a Fidesz-KDNP k√∂zgyŇĪl√©si tagjai, √©s azt csin√°lt√°k, amit igazi elŇĎk√©peik annyira szerettek, vagyis lek√°derezt√©k ŇĎket, ki kaphat doh√°nyboltot √©s ki m√©ltatlan r√°. √Čn unom a vil√°gon a legjobban az √°lland√≥ hasonl√≠tgat√°st a Fidesz √©s az √°llamszocializmus korszak√°val, de frank√≥n nem tudom, hogy mi p√°rt√°llamibb ann√°l, minthogy egy kereskedelmi jogot is az Uralkod√≥ P√°rt politikai test√ľletei osszanak ki helyi szinten.

A hossz√ļ interj√ļ tov√°bbi r√©sz√©ben Hadh√°zy arr√≥l besz√©l, hogy a p√°rtj√°nak milyen rosszat tett az ellenz√©k hi√°nya, meg arr√≥l, hogy mennyire k√°ros, hogy a Fideszben nem l√©tezik vita, ellenv√©lem√©ny, mert mindenki mindenre r√°b√≥lint, hogy bent maradhasson a cs√∂kkentett l√©tsz√°m√ļ parlamentben. A v√©g√©n meg azon lament√°l, √©rik-e majd retorzi√≥k az√©rt, hogy a nyilv√°noss√°ghoz fordult. Ezt √©n is ŇĎszinte √©rdeklŇĎd√©ssel v√°rom.