Illustration for article titled Ismerd meg az utcát, ahol mindenki milliárdos!

Pornómilliárdos. Műkereskedő. Potenciális új Simicska. Habony Árpád ukrán csajának papája. Olasz vendéglős. A gellérthegyi Bérc utca az ország egyik legdrágább lakcíme. Hogy bulizta ki az önkormányzat, hogy Orbán új kedvenc útépítője házat építhessen az Aranysoron?

Advertisement

Schoch Frigyes századelős tőzsdecápa egykori telkeinek helyén alakult ki a szuper dunai panorámája és központi fekvése miatt irtó drága, kis mérete miatt pedig nagyon exkluzív Bérc utca. A nyomtatott Figyelő príma cikke szerint olyan figurák Bentley-jei, páncélozott Mercedesei és oldtimerjei parkolnak itt, mint Polgár Árpád műkereskedő, a róla elnevezett galéria tulaja, Eduard Uszikov ukrán dollármilliárdos, aki arról híres, hogy egy ideig Habony Árpád kváziapósa lehetett, Jaksity György és Szabó László, a Concorde brókercég tulajdonosai, illetve Gattyán György pornópápa. De itt lakik Tóth Tibor egykori exenergolos vendéglátós vállalkozó és a szintén vendéglátós Baráth Zoltán is.

Advertisement

A hely azért is kívánatos a legesleggazdagabbak körében, mert annyira kevés a telek, hogy itt lakhelyet szerezni már tényleg nem kizárólag vagyon kérdése. Bár azé is, hiszen egy ezer négyzetméteres villa itt 1,8 milliárdért kelt el, és előfordult 3 millió forintos négyzetméterár is.

Tavalyra az lett, hogy az álomutcában 3 darab beépíthető telek maradt, kettő önkorányzati, egy fővárosi. Utóbbi köztulajdonként verseny nélkül jutott az offshore hátterű Tief Terrához, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos miniszterelnök-barát cége kezdjen rajta építkezni.

Advertisement

A Figyelő cikkének legnagyobb leleplezése, hogy megtudták, kinek épít házat a Tief Terra. Szíjj Lászlónak, a Duna Aszfalt egyik tulajdonosának. A Duna Aszfalt az az építőcég, amit a miniszterelnök és közvetlen üzlettársai sajtóhírek szerint egyfajta "új Közgépként" futtatnak fel mostanában. A főváros Rogán-módszerrel, töredékáron játszotta ki a telket, 376 millió forintért. Összehasonlításként: a szomszéd telken álló társasház egyetlen, legfelső emeleti lakását 675 millióért árulják. A teljes épület – ha elkészül – 2 milliárd körüli összeget érhet.

Share This Story

Get our newsletter