A Katasztr√≥fav√©delemnek van egy k√∂zponti weboldala, ide t√∂ltik fel az √∂sszes tŇĪzolt√≥s akci√≥- √©s h√≠rk√©pet p√©ld√°ul. N√©ha arcokat takarnak ki, mint a rendŇĎr√∂kn√©l, de gyakran elgurul a fecskendŇĎ, √©s kezdŇĎdik a cenz√ļrakabar√©.

A katasztr√≥fav√©dŇĎkn√©l katon√°s rend van. Ha elk√©sz√ľl a k√©p a felborult kocsi ment√©s√©rŇĎl vagy a lak√°stŇĪzrŇĎl, az felker√ľl a media.katasztrofavedelem.hu oldalra, a jelsz√≥val rendelkezŇĎ √ļjs√°g√≠r√≥k innen szedhetik le azokat. A katasztr√≥fav√©delem szakemberei extra szolg√°ltat√°sk√©nt elŇĎre kitakarj√°k az arcokat, hogy ne a lapok k√©pszerkesztŇĎinek kelljen ezt megtenni√ľk. Mindehhez a legmodernebb k√©pmanipul√°l√°si elj√°r√°sokat alkalmazz√°k, √≠me:

A t√ļl lelkes cenzorok azonban gyakran nem el√©gszenek meg az arcokkal. Itt van p√©ld√°ul ez a k√©p egy most vas√°rnapi balesetrŇĎl, ami az M7-esen t√∂rt√©nt. A lelkes cenzor titokzatos okb√≥l kipixelezte a BMW-m√°rkajelz√©st az elsŇĎ ker√©ken, azt√°n, mik√∂zben a h√°ts√≥ ker√©k fel√© ballagott, elf√°radt:

J√ļlius 22.-√©n Fej√©r megy√©ben felborult egy kamion. Na vajon melyik szupermarketl√°nc√©: Ki nem tal√°lod! vagy m√©gis? Na de eleve minek kellett kikock√°zni?

Advertisement

V√©g√ľl itt az eddigi kedvencem, febru√°r elseje, amikor Budapest hat√°r√°ban, a rept√©r k√∂zel√©ben cs√ļnya baleset volt. A Cenz√ļra Leonard√≥ja elŇĎsz√∂r mintha csoportos fejkitakar√°ssal k√≠s√©rletezett volna, azt√°n annyira belej√∂tt, hogy a McDonald's √©s a k√∂zeli benzink√ļt totemoszlopait is kipixelezte. Az eredm√©ny egy olyan, igaz√°n perverz jap√°n porn√≥k√©p lett, ahol gig√°szi fark√ļ √≥ri√°sok kapnak rohamszerŇĪ erekci√≥t a j√≥k√©pŇĪ tŇĪzolt√≥k l√°tt√°n:

Advertisement

Am√≠g ilyen a cenz√ļra, √©n teljes sz√≠vembŇĎl t√°mogatom!