A Katasztrófavédelemnek van egy központi weboldala, ide töltik fel az összes tűzoltós akció- és hírképet például. Néha arcokat takarnak ki, mint a rendőröknél, de gyakran elgurul a fecskendő, és kezdődik a cenzúrakabaré.

A katasztrófavédőknél katonás rend van. Ha elkészül a kép a felborult kocsi mentéséről vagy a lakástűzről, az felkerül a media.katasztrofavedelem.hu oldalra, a jelszóval rendelkező újságírók innen szedhetik le azokat. A katasztrófavédelem szakemberei extra szolgáltatásként előre kitakarják az arcokat, hogy ne a lapok képszerkesztőinek kelljen ezt megtenniük. Mindehhez a legmodernebb képmanipulálási eljárásokat alkalmazzák, íme:

A túl lelkes cenzorok azonban gyakran nem elégszenek meg az arcokkal. Itt van például ez a kép egy most vasárnapi balesetről, ami az M7-esen történt. A lelkes cenzor titokzatos okból kipixelezte a BMW-márkajelzést az első keréken, aztán, miközben a hátsó kerék felé ballagott, elfáradt:

Advertisement

Július 22.-én Fejér megyében felborult egy kamion. Na vajon melyik szupermarketláncé: Ki nem találod! vagy mégis? Na de eleve minek kellett kikockázni?

Advertisement

Végül itt az eddigi kedvencem, február elseje, amikor Budapest határában, a reptér közelében csúnya baleset volt. A Cenzúra Leonardója először mintha csoportos fejkitakarással kísérletezett volna, aztán annyira belejött, hogy a McDonald's és a közeli benzinkút totemoszlopait is kipixelezte. Az eredmény egy olyan, igazán perverz japán pornókép lett, ahol gigászi farkú óriások kapnak rohamszerű erekciót a jóképű tűzoltók láttán:

Advertisement

Amíg ilyen a cenzúra, én teljes szívemből támogatom!