Illustration for article titled Ismerd meg a legjobban fizetett magyar bloggereket!

Tudod, ki fizeti őket? Hát persze, hogy te! A századvéges Lánczi Tamás havi 2 posztért bruttó 380 ezer forintot kap az MTVA-tól. Bezzeg szegény Szita Károly csak 250 ezret ér.

Advertisement

A Cink írta meg elsőként, hogy a közmédia közpénzből blogbirodalmat épít a hirado.hu-hoz kapcsolva. A blogcsalád tagjait ismert politikusok és kormánypárti háttéremberek szerkesztik és írják, a domainek az MTVA egyik cégének tulajdonában vannak, a szerzők pedig ezzel a céggel szerződnek le.

Advertisement

Az MTVA most közzétette a blogügyben kötött szerződéseket. Ezek alapján megállapítható, hogy kinek mennyit fizetnek a blogolásért, bár sajnos nem mindenki esetében, hiszen vannak olyan trükkös szerződéstípusok, melyben csak annyi szerepel, hogy írásonként, "előre egyeztetett egyedi elbírálás alapján" jár a megbízási díj. Ilyen szerződést kötött például Cser-Palkovics András, székesfehérvári polgármester, vagy pécsi kollégája, Páva Zsolt.

Másoknál viszont vannak számok is: a legjobban a már említett Lánczi Tamást (képünkön) fizetik meg, míg a kaposvári polgármester, Szita Károly és Prőhle Gergely államtitkár egyaránt havi 250 ruggérót markolhat fel a blogolásért, bruttóban, de ugyanennyit kap például a csodás nevű Papírbirka Bt. is. A kisebb nevek között találhatunk havi 50-70 ezer forintos díjazást is, míg Schmidt Mária esetében a díjazás egész pontosan nulla forint havonta!

Share This Story

Get our newsletter