És mindez miért? Azért, mert a Ferencváros kiesett az Európa Ligából. Nem lennék most Wintermantel Zsolt újpesti polgármester helyében. Egyébként tényleg: ekkora majmot!

Nem tudom, figyeltetek-e, úgyhogy gyorsan elmondom, a zöld-fehéreket kétszer is megverte a bosnyák Zseljeznicsar – másodszor tegnap este Szarajevóban –, így befejeződött számukra a nemzetközi porond, mostantól a hazai bajnokságra koncentrálhatnak, Thomas Doll szomorú.

Advertisement

Továbbá sokan mások is szomorúak, akik valamiért szeretik még a magyar futballt – őket esetleg annyi vigasztalhatja, hogy a Videoton nyomorult teljesítménnyel ugyan, de továbbjutott a BL-selejtezőben, a Debrecen pedig 9-2 arányban hülyére verte a Skonto Rigát, és szintén játszik a folytatásban –, de mint mindig, vannak kivételek.

Közéjük tartozik Wintermantel, aki egyébként fideszes, és máskor is szívesen játszott már lila-fehér ultrát. Most azonban pláne kimaxolta a csimbirasszót, ezt írta fb-n:

Az FTC minden egyes NB1-es vereségének örülök. Szívből! Ha a Magyar Kupában kikapnak nevetek. Hangosan. Amikor mi verjük meg őket, gyönyörűség! Ha Magyar csapat nemzetközi mérkőzést játszik, magyar vagyok. Szeretném a jót, a jobbat! Jó lett volna, ha az FTC továbbjut. A focinak vannak törvényei. Íratlan szabályai, legendái, történetei, feltételezései, babonái. Ma született egy új! Az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!

Mókás? Röhejes? Ciki? Amit akartok. De úgy kiakadt ettől Deutsch MTK Tamás, hogy csak na, és kommentelt egy keményet a Wintermantel-poszt alá:

Az MTK minden egyes győzelmének örülök. Szívből! Ha a Magyar Kupában nyerünk, tapsolok. Hangosan. Ha a Fradit vagy az Újpestet verjük meg, gyönyörűség. Ha magyar csapat nemzetközi mérkőzést játszik, mert magyar vagyok, drukkolok neki. Szeretném a jót, a jobbat. Boldog lettem volna, ha az FTC továbbjut. A focinak vannak törvényei. Íratlan szabályai, legendái, történetei, feltételezései, babonái. És bizony akad szegény, szerencsétlen, uborkafára felkapaszkodott idióta, akinek a futball szépségéről fogalma sincs, aki azt sem tudja, eszik vagy isszák a sportszerűséget. Aki büszkén azt gondolja, ha bunkóbb a legbunkóbb futballhuligánnál, akkor jófej klubelnök. Pedig csak egy szánalmas lájkkurva. Igazi, tőről metszett lila majom. Aki NEM NYERHET!

Advertisement

Sose gondoltam volna, hogy a futball miatt roppan meg egyszer a legendás fideszes fegyelem!

A képen látható bérletét – vonalkódostul – július 17-én posztolta ki Wintermantel.

Share This Story

Get our newsletter