Illustration for article titled Irán perelni készül az Argó-akció miatt

Ha ez a sztori igaz, simán meg lehetne filmesíteni. Az iráni sajtó szerint az ország tárgyal Isabelle Coutant-Peyre francia ügyvéddel, hogy kitalálják, hogyan lehetne beperelni Ben Afflecket, és gondolom vele együtt Grant Heslov és George Clooney producereket is, amiért annyira valószerűtlenül ábrázolták a lakosságot az Argo-akcióban. Coutant-Peyre Iljics Ramirez Sanchez, azaz Carlos a Sakál ügyvédje és jegyese.

Advertisement

A többszörös Oscar-díjas filmet ugyan nem mutatták be az iráni mozik, de a kalózváltozatai eléggé elterjedtek, most először pedig egy konferencia keretében, zárt ajtók mögött levetítették. A konferencia címe? The Hoax of Hollywood, azaz Hollywod kamuja. A találkozó után a résztvevők elítélték a Argo-akciót, amiért megszegte a "nemzetközi kulturális normákat", majd kiadtak egy nyilatkozatot, hogy szerintünk bármilyen díj, amit kapott, az egy támadás a nemzet és az egész emberiség ellen.

Aki látta, az tudja, hogy a zavargó iráni lakosságot kábé olyan finomsággal ábrázolják, mint egy felbőszült bölénycsordát, ami áttör mindenen, csak hogy megsemmisítse az amerikai nagykövetséget és a benne dolgozókat is.

Advertisement

Azt még nem tudni, hogy pontosan mi fog állni Irán keresetében és hogy egyáltalán milyen bírósághoz tud Teherán fordulni.

Share This Story

Get our newsletter