iPad-tanfolyam kutyáknak

Na mit gondoltok, mi lehet nagyobb biznisz a kutyaásványvíznél és a kutya-adventinaptárnál? A kutyáknak kifejlesztett telefonalkalmazások? Nem rossz tipp, vannak olyanok is, de az igazi nagy dobás az iPad-tanfolyam kutyáknak!

A témát a The Wall Street Journal járta körül, de az egyik tréner a Kinja-blogján is összeszedte, hogy miért is érdemes kutyánkat/macskánkat mobilozni tanítani.

Advertisement

A dolog egyik fele ugye a kifejezetten házi kedvenceknek készült alkalmazások, amelykenek természetesen van pro verziója is, pénzért.

Aztán vannak nem nekik készült, de igen hasznos fejlesztések is, például az, amelyik az egész képernyőt exponálógombá alakítja és bárhol megnyomja az állat, akkor készít egy önarcképet.

Vagy ilyen az igen-nem gomb, mellyel például politikai hovatartozását fejezheti ki a kutyus, mint a videóban is.

Advertisement

Persze ez nem megy mindenkinek ilyen könnyen, egy magyarvizsla például megette a mogyoróvajjal bekent eszközt. Ebből lehet, hogy messzemenő következtetéseket vonnának le jobb és baloldali publicisták nemzetünkre vonatkozóan, nekem csak annyi jutott eszembe, hogy jaj de jó, hogy nem csak a puli és a komondor menő Amerikában.

Advertisement

A 90 perces órákon először az érintőképernyő használatát tanulják meg, vagyis hogy az orrukkal csak megérintsék a tabletet. Utána igazán nem is tanulnak semmi mást, csak nyomogatják orrukkal az igen-nem gombot, meg fényképezik magukat öntudatlanul.

Advertisement

Ha egy ügyfél gazdája panaszkodik, hogy csak ilyen haszontalanságokat tanul a kutya, akkor azt szokta felelni a tréner, hogy de hát az embereik is jobbára haszontalanságokat művelnek az iPad-en. Bölcs.

Viszont üzleti szempontból sokkal ügyesebb azok, aki meg is ideologizálják macskáknak fejlesztett alkalmazásaikat (például amikben egereket kell elkapdosni), hogy azok olyan kihívást jelentenek az állatoknak, amelyek hozzájárul szellemi és fizikai fejlődésükhöz.

Advertisement

Erősen gondolkodom, hogy beszállok a színesfonalgombolyag-piacra!

[A nyitókép természetesen csak illusztráció: Hank on the ipad by allisoncrow on Flickr]

Share This Story