Na mit gondoltok, mi lehet nagyobb biznisz a kutyaásványvíznél és a kutya-adventinaptárnál? A kutyáknak kifejlesztett telefonalkalmazások? Nem rossz tipp, vannak olyanok is, de az igazi nagy dobás az iPad-tanfolyam kutyáknak!

A t√©m√°t a The Wall Street Journal j√°rta k√∂r√ľl, de az egyik tr√©ner a Kinja-blogj√°n is √∂sszeszedte, hogy mi√©rt is √©rdemes kuty√°nkat/macsk√°nkat mobilozni tan√≠tani.

A dolog egyik fele ugye a kifejezetten h√°zi kedvenceknek k√©sz√ľlt alkalmaz√°sok, amelykenek term√©szetesen van pro verzi√≥ja is, p√©nz√©rt.

Advertisement

Azt√°n vannak nem nekik k√©sz√ľlt, de igen hasznos fejleszt√©sek is, p√©ld√°ul az, amelyik az eg√©sz k√©pernyŇĎt expon√°l√≥gomb√° alak√≠tja √©s b√°rhol megnyomja az √°llat, akkor k√©sz√≠t egy √∂narck√©pet.

Vagy ilyen az igen-nem gomb, mellyel például politikai hovatartozását fejezheti ki a kutyus, mint a videóban is.

Advertisement

Persze ez nem megy mindenkinek ilyen k√∂nnyen, egy magyarvizsla p√©ld√°ul megette a mogyor√≥vajjal bekent eszk√∂zt. EbbŇĎl lehet, hogy messzemenŇĎ k√∂vetkeztet√©seket vonn√°nak le jobb √©s baloldali publicist√°k nemzet√ľnkre vonatkoz√≥an, nekem csak annyi jutott eszembe, hogy jaj de j√≥, hogy nem csak a puli √©s a komondor menŇĎ Amerik√°ban.

Advertisement

A 90 perces √≥r√°kon elŇĎsz√∂r az √©rintŇĎk√©pernyŇĎ haszn√°lat√°t tanulj√°k meg, vagyis hogy az orrukkal csak meg√©rints√©k a tabletet. Ut√°na igaz√°n nem is tanulnak semmi m√°st, csak nyomogatj√°k orrukkal az igen-nem gombot, meg f√©nyk√©pezik magukat √∂ntudatlanul.

Advertisement

Ha egy √ľgyf√©l gazd√°ja panaszkodik, hogy csak ilyen haszontalans√°gokat tanul a kutya, akkor azt szokta felelni a tr√©ner, hogy de h√°t az embereik is jobb√°ra haszontalans√°gokat mŇĪvelnek az iPad-en. B√∂lcs.

Viszont √ľzleti szempontb√≥l sokkal √ľgyesebb azok, aki meg is ideologiz√°lj√°k macsk√°knak fejlesztett alkalmaz√°saikat (p√©ld√°ul amikben egereket kell elkapdosni), hogy azok olyan kih√≠v√°st jelentenek az √°llatoknak, amelyek hozz√°j√°rul szellemi √©s fizikai fejlŇĎd√©s√ľkh√∂z.

Advertisement

ErŇĎsen gondolkodom, hogy besz√°llok a sz√≠nesfonalgombolyag-piacra!

[A nyitókép természetesen csak illusztráció: Hank on the ipad by allisoncrow on Flickr]