This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Instázz az űrbe, tvitelj a kisbolygóra az amerikai űrhajón

Illustration for article titled Instázz az űrbe, tvitelj a kisbolygóra az amerikai űrhajón

Rövid szöveges üzeneteket és mobiltelefonnal készített fényképeket vár szeptember végéig a NASA a 2016-ban fellövendő OSIRIS-REx fedélzetére, ami másfél évig egy aszteroidán fog matatni, majd hazajön.

Advertisement

Teljes nevén Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer névre hallgat az űrhajó, mely jövő után indul, 2019-ben megérkezni a 493 méter átmérőjű Bennu felszínére, ahol 505 nap munka után 2021-ben indul vissza, és 2023-ban érkezik a Földre. Elég németes kis naptár! Fedélzetén a műszerek mellett 50 tvitet és 50 instát fog szállítani.

A súlytalan rakományt sajnos senki nem fogja lájkolni és retvitelni, mert a Bennu csak egy élettelen kődarab. A hónap végéig, szeptember 30-ig kell kiposztolni a pályaműveket az #AsteroidMission címke alatt, ezekből fognak válogatni. A NASA dolgozói olyan szövegeket és képeket várnak, melyek a Naprendszer megismerésének jelenlegi állapotára reflektálnak, illetve a kommunikáció és az űrkutatás 2023-as állapotára tesznek jóslatokat.

Advertisement

Azért megy az OSIRIS-REx az egyiptomi istenségről elnevezett Bennura, hogy kiderüljön, mekkora esély van rá, hogy a kisbolygó a Földbe csapódik, illetve hogy a Naprendszer keletkezéséről szerezzünk új ismereteket.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy repülő autóikból kiszállva mit fognak gondolni 2023 állampolgárai a 612×612 pixeles, mobiltelefonnal készített, széteffektezett fotókra, melyeket az OSIRIS-REx remélhetőleg nem felejt a Bennun.

Advertisement

Forrás: Cnet, kép: NASA

Share This Story

Get our newsletter