A tervek szerint az internetad√≥ ellen t√ľntetŇĎk inn√©t a Fidesz sz√©kh√°za el√© vonulnak, ahol elromlott sz√°m√≠t√°stechnikai eszk√∂z√∂ket helyeznek el.

A Facebookon 40 ezren jelezt√©k a r√©szv√©tel√ľket a ma d√©lut√°n 6-kor kezdŇĎdŇĎ t√ľntet√©sen, melyen a korm√°ny √°ltal tervezett internetad√≥ ellen tiltakoznak majd. M√©g ha ennyien val√≥sz√≠nŇĪleg nem is mennek el, √≠gy is nyilv√°nval√≥, hogy az ut√≥bbi √©vek egyik legn√©pesebb t√ľntet√©se v√°rhat√≥.

A szervezŇĎk hozz√°nk eljuttatott programja alapj√°n a t√ľntet√©s r√∂vid besz√©ddel kezdŇĎdik a J√≥zsef n√°dor t√©ren, itt lesz a telefonnal az √©gbevil√°g√≠t√≥s flashmob is, majd a t√ľntetŇĎk a Lendvay utcai Fidesz sz√©kh√°zhoz s√©t√°lnak. Ott nem lesz besz√©d, csak leteszik az elromlott sz√°m√≠t√°stechnikai eszk√∂z√∂ket, amelyeket a szervezŇĎk a r√©sztvevŇĎktŇĎl k√©rtek.

K√ľl√∂n pikant√©ri√°t k√∂lcs√∂n√∂z a t√ľntet√©snek a HVG mai inform√°ci√≥ja, amely szerint az internetad√≥b√≥l fedezn√©k a rendv√©delmi dolgoz√≥k elmaradt fizet√©semel√©s√©t, √≠gy a t√ľntet√©st biztos√≠t√≥ rendŇĎr√∂k√©t is. (A k√©pen az NGM bej√°rat√°n√°l v√°rakoz√≥ rendŇĎr√∂k l√°that√≥k.)

Advertisement

Mindek√∂zben a H√≠r TV szembes√≠tette a szervezŇĎ Guly√°s Bal√°zst (Gurmai Zita fi√°t) azzal, hogy kor√°bban a j√≥zsefv√°rosi MSZP aleln√∂ke volt, Guly√°s a k√©rd√©sre azt v√°laszolta, hogy ennek nincs jelentŇĎs√©ge, mert a demonstr√°ci√≥ p√°rtsemleges lesz. Ak√°rhogy is lesz, be fogunk sz√°molni r√≥la.

Fotók: Boros András