Innét beszélnek majd a József nádor téren

Illustration for article titled Innét beszélnek majd a József nádor téren

A tervek szerint az internetadó ellen tüntetők innét a Fidesz székháza elé vonulnak, ahol elromlott számítástechnikai eszközöket helyeznek el.

Advertisement

A Facebookon 40 ezren jelezték a részvételüket a ma délután 6-kor kezdődő tüntetésen, melyen a kormány által tervezett internetadó ellen tiltakoznak majd. Még ha ennyien valószínűleg nem is mennek el, így is nyilvánvaló, hogy az utóbbi évek egyik legnépesebb tüntetése várható.

A szervezők hozzánk eljuttatott programja alapján a tüntetés rövid beszéddel kezdődik a József nádor téren, itt lesz a telefonnal az égbevilágítós flashmob is, majd a tüntetők a Lendvay utcai Fidesz székházhoz sétálnak. Ott nem lesz beszéd, csak leteszik az elromlott számítástechnikai eszközöket, amelyeket a szervezők a résztvevőktől kértek.

Advertisement
Illustration for article titled Innét beszélnek majd a József nádor téren

Külön pikantériát kölcsönöz a tüntetésnek a HVG mai információja, amely szerint az internetadóból fedeznék a rendvédelmi dolgozók elmaradt fizetésemelését, így a tüntetést biztosító rendőrökét is. (A képen az NGM bejáratánál várakozó rendőrök láthatók.)

Advertisement

Mindeközben a Hír TV szembesítette a szervező Gulyás Balázst (Gurmai Zita fiát) azzal, hogy korábban a józsefvárosi MSZP alelnöke volt, Gulyás a kérdésre azt válaszolta, hogy ennek nincs jelentősége, mert a demonstráció pártsemleges lesz. Akárhogy is lesz, be fogunk számolni róla.

Fotók: Boros András

Share This Story

Get our newsletter