Innál organikus kólát? Na és ha a Coca-Cola csinálná?

Nem, most nem az van megint, hogy pénz érkezett a Fritz-kolától és kell írnom egy x-es posztot, hanem hogy a Coca-Cola, igen, az a Coca-Cola elindítja ebben a hónapban, kizárólag Argentínában a Coca-Cola Life nevű italt, ami akkora hippiség, hogy nyugodtan lehet organikusnak hívni.

Advertisement

A Coca-Cola Life a szöveg szerint kizárólag természetes alapanyagokból készült, alacsony a kalóriatartalma és teljesen újrafeldolgozható, növényekből készült a doboza. Cukor van benne és jázminpakóca-alapú édesítőszer. A jázminpakócának egyszerűbb neve a sztívia, egyébként, de a jázminpakóca annyira jó név bárminek, hogy így fogom elnevezni a lányom, aki majd kiskorától kezdve festeni fog, egyetemre pedig a MOME-ra fog járni textiles szakra. Senki nem fogja onnan kinézni.

Vissza a kólára.

A beharangozó szerint feleannyi kalória van benne. A Coca-Cola Life-ot egyelőre majd csak Argentinában lehet kapni, de ha gondolom ott fogyni fog (...mint a cukor, ho ho hó), akkor az egész világon árulni fogják. Kivéve ha ez lesz az új New Coke.

Nézzétek meg a reklámját, aztán meg figyeljétek meg benne, hogy mennyire erőltetik a természet fogalmát benne, nem csak a helyszínekkel, hanem a színekkel és a ruhákkal. A kertben ülő kisgyerekek, az esőben álló férfi, a mezőre huppanó pár, mintha ez az új kóla egyenesen egy rügyből fakadt volna elő, harmattal vizezték volna és a tavasz bársonyos illata édesítené. Ugyanez igaz az argentín honlapra is, ami jobban hasonlít egy bioboltéra, mint egy futószalagon készített cukros italra.

via Next Nature

Share This Story