This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Íme egy átfogó lista oltásellenes, idióta hírességekről

Illustration for article titled Íme egy átfogó lista oltásellenes, idióta hírességekről

Filmsztárok, komikusok, üzletemberek, médiaszemélyiségek, és nem egy közülük egyben még tetejébe szcientológus is. Plusz még az amerikaiak mintegy egyötöde, miközben a vita újra feltámadt Kaliforniában.

Advertisement

Európában még nem dühöng annyira az oltásellenes vita, mint Amerikában, de itt is vannak azért pártolói a mozgalomnak szép számmal, ám igazi problémát ez az Atlanti-óceán túloldalán jelent, ahol egyes felmérések szerint a lakosság 20 százaléka hisz abban, hogy a kötelező oltások csak a gyógyszeripari lobbinak állnak érdekében, ráadásul autizmust okoznak.

Bár utóbbit még senkinek sem sikerült bebizonyítania, a tanok annyira elterjedtek, hogy az ezekre leginkább fogékony gazdag családoknak köszönhetően visszatértek olyan rég elfeledett betegségek, mint a kanyaró vagy a szamárköhögés, és mára néhány elit dél-kaliforniai iskola átoltottsága a legszegényebb afrikai országokéval vetekszik. Ehhez az is hozzájárult, hogy Amerikában a legtöbb államban nem kötelező az oltás.

Advertisement

Most Kaliforniában újra fellángolt a vita az SB277 rendelet miatt, amely kötelezővé teszi minden szülő számára a gyerekek beoltatását. A jogszabályt tegnap írta alá az állam kormányzója, úgyhogy mostantól kötelező az oltás (a másik két ilyen állam Mississippi és Nyugat-Virginia). Épp ezért az oltásellenesek különösen nagy agresszivitással vetik magukat harcba újra, és miközben a saját szabadságukat hangsúlyozzák, abszolút nem törődnek azzal, hogy valójában mások egészségét, sőt, nem egyszer az életét veszélyeztetik a hülyeségükkel.

Advertisement

A Jezebel átfogó listáján most megtalálható az összes híresség, akik nem engedik beoltatni a gyerekeiket: filmsztárok, mint Jim Carrey, Alicia Silverstone, Juliette Lewis, a fenti képen látható Jenny McCarthy, Kirstie Alley vagy Charlie Sheen; aztán az üzletember Donald Trump, vagy a környezetvédelmi aktivista, Erin Brockovich.

Advertisement

Külön jó, hogy még az érveik is olvashatók (“Nekem ne mondja meg a kormány, hogy mit adhatok a gyerekeimnek!!”), és az is fel van tüntetve, hogy a listán ki a szcientológus (elég sokan, de ez nem meglepő).

(via Jezebel)

Share This Story

Get our newsletter