Illustration for article titled ​Ilyet tuti nem olvastál soha! Ezért nem darál be soha minden magyart a NER

A legaranyosabb lépcsőházi üzenet, amit valaha láttam, a Lakóé Aki Szembemegy a Többséggel. Ismerjetek meg egy igazi hőst.

Advertisement

A második kerületi Fillér utca egyik társasházában lakik az az ember, akit nem félemlített meg a lakóközösség lézerprinterrel kinyomtatott, a klasszikus cowboy-idők Közép-Nyugatjához illő stílusú üzenete. A lakók ebben, ha jól értem, akár lepuffantással is fenyegetik azt a törvényenkívüli szórólaposztogatót, aki dacolni meg a Ház Törvényeivel, és bemegy a lépcsőházba. A Rózsadombra amúgy is jellemző, hogy szinte minden épületben saját, ősi jogrendszer van érvényben, itt például komoly bűncselekménynek számít az ország többi részén ismertelen illetéktelen jelentlét.

Illustration for article titled ​Ilyet tuti nem olvastál soha! Ezért nem darál be soha minden magyart a NER
Advertisement

Ha azt hitted, hogy egy ilyen fegyvermutogató kis közösség mindenkit megfélemlít, nagyot tévedsz. A printelt laphoz egy lakó ugyanis szívmelengető, libertárius hangú kiegészítést fűzött. Ha rosszul látszana, ideírom a szövegét:

Ez nem egységes vélemény.

Van olyan lakó, akit érdekel a szórólap.

Kérem, tegyen be néhányat a kosárba.

Köszönöm!

Az üzenetet, azóta, hogy észrevettem, mindig elolvasom, amikor arra járok, és egy kicsit vidámabb leszek. Ahol ilyen lakók teremnek, ott hiába próbál mindenkit egy NER-ben masíroztatni az Állampárt.

Share This Story

Get our newsletter