​Ilyet tuti nem olvastál soha! Ezért nem darál be soha minden magyart a NER

A legaranyosabb lépcsőházi üzenet, amit valaha láttam, a Lakóé Aki Szembemegy a Többséggel. Ismerjetek meg egy igazi hőst.

A második kerületi Fillér utca egyik társasházában lakik az az ember, akit nem félemlített meg a lakóközösség lézerprinterrel kinyomtatott, a klasszikus cowboy-idők Közép-Nyugatjához illő stílusú üzenete. A lakók ebben, ha jól értem, akár lepuffantással is fenyegetik azt a törvényenkívüli szórólaposztogatót, aki dacolni meg a Ház Törvényeivel, és bemegy a lépcsőházba. A Rózsadombra amúgy is jellemző, hogy szinte minden épületben saját, ősi jogrendszer van érvényben, itt például komoly bűncselekménynek számít az ország többi részén ismertelen illetéktelen jelentlét.

Advertisement

Ha azt hitted, hogy egy ilyen fegyvermutogató kis közösség mindenkit megfélemlít, nagyot tévedsz. A printelt laphoz egy lakó ugyanis szívmelengető, libertárius hangú kiegészítést fűzött. Ha rosszul látszana, ideírom a szövegét:

Ez nem egységes vélemény.

Van olyan lakó, akit érdekel a szórólap.

Kérem, tegyen be néhányat a kosárba.

Köszönöm!

Az üzenetet, azóta, hogy észrevettem, mindig elolvasom, amikor arra járok, és egy kicsit vidámabb leszek. Ahol ilyen lakók teremnek, ott hiába próbál mindenkit egy NER-ben masíroztatni az Állampárt.

Share This Story

Get our newsletter