​Ilyenek voltak a szépségverseny-győztesek 1922-ben

Illustration for article titled ​Ilyenek voltak a szépségverseny-győztesek 1922-ben

Hipszter művészeti iskolásnak öltöztek, ilyen ruhákban ma is simán elmennének egy buliban, bezzeg a szalmakalapos pasik!

Advertisement

Klassz posztban ment utána a Mai Manó Ház egy antik amerikai fénykép háttértörténetének.

Az 1922 augusztus 5-én, a Potomac folyó partján megrendezett Washington Bathing Beach szépségversenyről már a másnapi Washington Post cikkében beszámoltak az érdeklődőknek. Az 1922. augusztus 6-i cikkből megtudhatjuk, hogy a négy nyertest (Gay Gatley, Eva Fridell, Anna Neibel és Iola Swinnerton) egy háromtagú zsűri választotta ki, és a főnyeremény 1000 dollár volt.

Advertisement

Így kezdődik a sztori, amiből kiderül, hogy a versenyt a balról második Fridell, egy 17 éves, szüleivel lakó, Tiziano-hajú középiskolás szépség nyerte, a tőle jobbra látható Neibel pedig a legjobb ruha díját kapta, míg a fotó két szélén a szépségverseny dobogósai láthatók.

A Mai Manó posztját azért is érdemes megnézni, mert van benne még egy rakás, ennél is sokkal jobb fotó az eseményről. És egy link, ami elvisz minden idők egyik legaranyosabb fényképéhez, amit Frances Benjamin Johnston, az egyik első amerikai fotósnő késztett önmagáról, miközben csupa olyan dolgot csinál, amit akkoriban egy nőnek nem illett.

Advertisement
Illustration for article titled ​Ilyenek voltak a szépségverseny-győztesek 1922-ben

Share This Story

Get our newsletter