N√©ha k√ľl√∂n√∂sen neh√©z lehet korm√°nyseggnyal√≥nak lenni. Az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat friss k√∂zlem√©ny√©ben az ellenz√©ket hib√°ztatja az√©rt, mert Balog miniszter letagadta, hogy Magyarorsz√°gr√≥l rom√°kat hurcoltak volna el. Nem √©rted? √Čn sem.

A j√∂vŇĎ t√∂rt√©n√©szei m√©g n√°lunk is tan√°cstalanabbul fogj√°k olvasni az alanti k√∂zlem√©nyt, ami p√°r perce jelent meg az MTI Orsz√°gos Sajt√≥szolg√°lat√°n√°l. Az elŇĎzm√©ny annyi, hogy egy h√©tv√©gi megeml√©kez√©sen Balog Zolt√°n azt mondta, hogy Magyarorsz√°gr√≥l nem deport√°ltak rom√°kat a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban, csak Ausztri√°b√≥l. Ez persze nemcsak egyszerŇĪen szerecsenmosdat√°s, de t√©nyszerŇĪen sem igaz. Erre most a k√∂vetkezŇĎt √≠rta az √∂nkorm√°nyzat:

Az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat k√∂zlem√©nye

Budapest, 2014. augusztus 6., szerda (OS) - Az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat a roma holokausztot megc√°folhatatlan t√∂rt√©nelmi t√©nynek tekinti, √©s az orsz√°g minden r√©sz√©ben, minden √©vben megeml√©kezik √©s fejet hajt az √°ldozatok elŇĎtt.

Fontosnak tartjuk lesz√∂gezni, hogy Balogh Zolt√°n miniszter rendk√≠v√ľl sokat tett √©s tesz a t√°rsadalmi felz√°rk√≥z√°s √©s roma integr√°ci√≥ ter√ľlet√©n, munk√°j√°t a hazai cig√°nys√°g elismer√©sre m√©lt√≥nak tarja.

Sajn√°latos, hogy az ellenz√©ki politikai k√∂r√∂k a miniszter elm√ļlt √©vtizedes munk√°j√°nak eredm√©nyeit nem veszik figyelembe, hanem a tŇĎl√ľk megszokott botr√°nypolitiz√°l√°ssal kezelik a roma √ľgyet.

Kiad√≥: Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat