Néha különösen nehéz lehet kormányseggnyalónak lenni. Az Országos Roma Önkormányzat friss közleményében az ellenzéket hibáztatja azért, mert Balog miniszter letagadta, hogy Magyarországról romákat hurcoltak volna el. Nem érted? Én sem.

Advertisement

A jövő történészei még nálunk is tanácstalanabbul fogják olvasni az alanti közleményt, ami pár perce jelent meg az MTI Országos Sajtószolgálatánál. Az előzmény annyi, hogy egy hétvégi megemlékezésen Balog Zoltán azt mondta, hogy Magyarországról nem deportáltak romákat a második világháborúban, csak Ausztriából. Ez persze nemcsak egyszerűen szerecsenmosdatás, de tényszerűen sem igaz. Erre most a következőt írta az önkormányzat:

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye

Budapest, 2014. augusztus 6., szerda (OS) - Az Országos Roma Önkormányzat a roma holokausztot megcáfolhatatlan történelmi ténynek tekinti, és az ország minden részében, minden évben megemlékezik és fejet hajt az áldozatok előtt.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy Balogh Zoltán miniszter rendkívül sokat tett és tesz a társadalmi felzárkózás és roma integráció területén, munkáját a hazai cigányság elismerésre méltónak tarja.

Sajnálatos, hogy az ellenzéki politikai körök a miniszter elmúlt évtizedes munkájának eredményeit nem veszik figyelembe, hanem a tőlük megszokott botránypolitizálással kezelik a roma ügyet.

Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter