This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ilyen vicces államosítás se volt még

A Fidesz-kormány államosítja a pálinkaverseny-rendezést. Mármint az országosat. Valamit belekevertek a kormány sörébe és pálinkájába.

Advertisement

Elég volt abból, hogy mindenféle jöttment magánzó csak úgy heccből országos pánikabajnokságokat szervezzen - gondolta a vidékfejlesztési miniszter, majd cselekedett. Ezzel kezdődik a vonatkozó MTI-hír:

A vidékfejlesztési miniszter rendeletben szabályozná, hogy a jövőben a pálinka és törkölypálinka, mint nemzeti ital és hungarikum kiemelt jelentőségére tekinettel országos pálinkaversenyt évente egyszer és kizárólag a Pálinka Nemzeti Tanács rendezhet. A kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint más pálinkaverseny nem rendezhető országos, nemzeti, hazai vagy magyar megnevezéssel. A versenyre szeszfőzde, bérfőzető, magánfőző, vagy pedig - jövedéki engedélyes vagy nem jövedéki engedélyes - kereskedő nevezhet be terméket.

Advertisement

Azt hitted, ez volt a nap legkülönösebb élelmiszeripari híre? Tévedtél. A kormány, pontosabban a Miniszterelnökség, még pontosabban Szijjártó Péter ugyanis "stratégiai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot" írt alá a Heinekennel. Igen, a vörös csillagos sörrel.

Ezt azért haboznék kapásból minősíteni.

Share This Story

Get our newsletter