A Fidesz-kormány államosítja a pálinkaverseny-rendezést. Mármint az országosat. Valamit belekevertek a kormány sörébe és pálinkájába.

El√©g volt abb√≥l, hogy mindenf√©le j√∂ttment mag√°nz√≥ csak √ļgy heccbŇĎl orsz√°gos p√°nikabajnoks√°gokat szervezzen - gondolta a vid√©kfejleszt√©si miniszter, majd cselekedett. Ezzel kezdŇĎdik a vonatkoz√≥ MTI-h√≠r:

A vid√©kfejleszt√©si miniszter rendeletben szab√°lyozn√°, hogy a j√∂vŇĎben a p√°linka √©s t√∂rk√∂lyp√°linka, mint nemzeti ital √©s hungarikum kiemelt jelentŇĎs√©g√©re tekinettel orsz√°gos p√°linkaversenyt √©vente egyszer √©s kiz√°r√≥lag a P√°linka Nemzeti Tan√°cs rendezhet. A korm√°ny honlapj√°n megjelent rendelettervezet szerint m√°s p√°linkaverseny nem rendezhetŇĎ orsz√°gos, nemzeti, hazai vagy magyar megnevez√©ssel. A versenyre szeszfŇĎzde, b√©rfŇĎzetŇĎ, mag√°nfŇĎzŇĎ, vagy pedig - j√∂ved√©ki enged√©lyes vagy nem j√∂ved√©ki enged√©lyes - kereskedŇĎ nevezhet be term√©ket.

Azt hitted, ez volt a nap legk√ľl√∂n√∂sebb √©lelmiszeripari h√≠re? T√©vedt√©l. A korm√°ny, pontosabban a Minisztereln√∂ks√©g, m√©g pontosabban Szijj√°rt√≥ P√©ter ugyanis "strat√©giai egy√ľttmŇĪk√∂d√©srŇĎl sz√≥l√≥ sz√°nd√©knyilatkozatot" √≠rt al√° a Heinekennel. Igen, a v√∂r√∂s csillagos s√∂rrel.

Ezt az√©rt habozn√©k kap√°sb√≥l minŇĎs√≠teni.