This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ilyen unalmas dolog hírességeket szopatni?

Illustration for article titled ​Ilyen unalmas dolog hírességeket szopatni?

Hétfőn, a friss széria első adásánál vesztettem el a Celeb vagyok, ments ki innen! szüzességemet. Ha nem léteznének cigányok, ez a műsor halott lenne.

Advertisement

Borzalmasan kínos bevallani, de azért maradtam le a nyitó adás első húsz percéről, mert egy Stephen Hawking-mesekönyvból olvastam fel elalvás előtt a gyerekeknek. Ez tényleg olyan, mintha a homlokomra lenne tetoválva, hogy "nálunk egy csatorna van, a Mezzo, és DVD-ról nézünk balettot". De sajnos igaz. Mármint a mese!

Így csak másoktól hallottam, hogy lemaradtam VV Aurélió faszáról.

Onnantól, ahonnan én láttam - ott kapcsolódtam be, hogy rettentő humortalanul viccelnek azon, hogy a busmanok más nyelven beszélnek - , az egész meglepően vontatott és lapos volt. Én azt képzeltem, hogy itt az első pillanattól tombolva szívatják (vagy kamuszívatják) a leszerződött hírességeket. Ehhez képest nyögvenyelős (sajnos nem szó szerint) és langyos felvezetés folyt, miközben hőseink lassan vonszolódtak a táborhely felé. Aztán elértek egy, vagyis két zuhataghoz, merthogy korábban kettéváltak, és itt kötélen kellett leereszkedniük a vízbe. Ennél a pontnál ezeket jegyeztem föl:

Advertisement
  • Krasznai Tünde kecskeszerű hangja a mélység felett
  • Fördős Zé minek???
  • Gáspár Laci halálos rettegés közben hasonlít a sógoromra
  • Bea asszony műsírás

De az az igazság, hogy ha nincs Gáspár Laci és Bea asszony, akik legalább megpróbálták hozni a víztól rettegő cigány népmesei figuráját, már el is kapcsolok, pedig nemrég vágtam bele.

Advertisement

Nyilván nem könnyű egy első epizódban hangulatot teremteni, de ennek a résznek az élvezhetőségét különösen lerontotta, hogy a két műsorvezető aránytalanul sokat szerepelt. És nem voltak se viccesek - Vadon Jani módjával, Balázs semennyire -, se heccmesterek, se vagányok, inkább kicsit kellemetlenek. Balázs ráadásul többször úgy kezdett hadarni, mintha őrülten izgulna, ami az ő rutinjával nehezen képzelhető el.

És olyan amatőr, illúzióromboló bénaságot is ritkán látni, mint amit Balázs akkor követett el, amikor a társával meglátogatták a tábort nemrég elfoglaló játékosokat, hogy elmondják nekik, a következő nap ki megy bátorságpróbára. Ez lett volna az élő adás egyetlen olyan jelenete, ahol számít az élőség, hiszen akár heves reakciók is várhatók lettek volna. Mire Balázs a megérkezése után gyorsan gyorsan azt mondta a játékosoknak, hogy "mindenki vigyázzon arra, amit mond", hiszen élőben megy az egész. Mi másért nézne ilyen műsort az ember, mint vállalhatatlan beszólásokért?

Advertisement

Eleve nem értettem, hogy végig kint volt a képernyő sarkában az ÉLŐ jelzés, ami rohadtul nem lehetett végig igaz, hiszen az adás hosszabb időszakot fogott át, mint a műsoridő.

Szóval a műsorvezetők egyelőre bénák, de a játékosok sem lendültek csúcsformába. Aki markánsan valamilyen, az Fördős Zé, de ő markánsan okoskodó. A Mesterszakács előtt semmit sem tudtam róla, így a szememben pillanatok alatt emelkedett a kortárs tévézés egyik legidegesítőbb szereplőjévé. Rosszindulatú pletykafészkektől korábban azt hallottam, hogy nem egyszerűen nem tud főzni, de nem is szeret. Itt nyitásnak még Bea asszonyt is kiborította azzal a hülységgel, hogy ő bő vízben főzi a rizst, mint a tésztát.

Advertisement

A legjobb jelenet az volt, amikor Gáspár Laci életében először látott hálózsákot.

A legkellemesebb meglepetés nekem Aurélió, akiról legalább süt, hogy élvezi.

A legátlátszóbban előadott álspontán akció Szabó Zsófi és Aurélió szkriptelt kúrásának felvezetése.

Advertisement

Akinek élőben is olyan az arca, mintha furán photosopolnák, az Bódi Sylvi.

Egyáltalán nem értem, hogy miért nem azzal kezdték mondjuk, hogy Bea asszony és Fördős elrontják az első vacsorát, és odaégetik az egész rizst, hogy a játékosok kapásból egy éhezős estével nyissanak.

Advertisement

Azért adok ennek még egy-két esélyt, de ha nem pörög föl a szopatométer, visszatérek a focinézéshez.

Mivel először láttam ilyesmit, azt nem tudom, hogy meglepő-e, hogy ilyen halavány lett a széria nyitó adása. De ami egész biztosan meglepő, az az, hogy milyen blog legfrisebb posztjából idézek:

Talán jó lenne, ha a meggyőződéses nácik nem kérnék ki maguknak, ha azt mondják rájuk: náci.

Talán nem kellene sok-sok zsidónak úgy tenni, mintha nem is volna zsidó. Á, semmi, csak egy kis félreértés, de már tisztáztuk…

Talán kevesebb lenne a gyűlölet is.

Hát az adás egyik játékosa, Bárdos András blogjából, amit a Celeb vagyok, ments ki innen! forgatása közben szerzett élményeiről vezet az RTL Klub weboldalán. )

Share This Story

Get our newsletter