This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ilyen jóban van Rogán a Belváros Királyával

Hallotál már Lefkovics "Lecsó" Györgyről? Kis túlzással övé a fél Belváros, pl. az Ötkert, az Innio, a BOB, a Lacikonyha, a TG Italiano és a Tokio étterem is. És ő az egyetlen, aki a Bazilika elé is építhet állandó fedett teraszt. Ebben Rogán polgármester gyakran személyesen dönt.

Rogán Antal tényleg kényes arra, hogy milyen teraszok, dobogók vagy más időszakos felépítmények kerülnek a kerülete drága díszburkolataira. A filmiparban köztudott, hogy a forgatási-területfoglalási engedélyek ügyében is személyesen ő maga határoz. Így utasította el egyszer, hogy egy reklámfilm forgatásához a Bazilika előtti Szent István téren egy napra felállítson egy mobil dobogót a stáb, amelyben a csajom is dolgozott.

Advertisement

Az ember azt hinné, hogy ha valaki ezek után a téren álló épület homlokzatát megbontva – a Világörökség részét képező Bazilika közelsége miatt szabálytalanul – kiépít egy állandó fedett teraszt, akkor azt felnégyelik. Mármint az eredeti állapot visszaállítása után.

Hát természetesen nem. A polgármesteri hivatal az ügyben érdeklődő Figyelőnek elismerte, hogy Lefkovics terasza miatt engedély nélkül bontották meg a homlokzatot, de sebaj mert "a fennmaradási engedélyezés folyamatban van".

Advertisement

A cikk amúgy is érdekes, a sztori csak egy anekdota benne, mert az írás alapvetően a kevesek által ismert vendéglátós mogulról, a Leroy lánc alapítójáról szól, aki a Figyelő szerint Rogán szocialista elődjével is jó viszonyban volt.

Ha csak egy nyomtatott sajtóterméket veszel hetente, én a Figyelőt ajánlom. Minden számban van legalább egy érdekes sztori, nemritkán tényfeltárás vagy leleplezés, a feldolgozott témák relevánsak, a hangvétel pedig normálisan kiegyensúlyozott.

Share This Story

Get our newsletter