K√∂zpontilag gyŇĪjt adom√°nyokat az SZTE √Āltal√°nos Orvostudom√°nyi Kara. √Čtelt, italt, inform√°ci√≥s anyagokat adnak a Nagy√°llom√°sra √©rkezŇĎ √©s onnan tov√°bbindul√≥ migr√°nsoknak.

Az egyetem a MigSzol nevŇĪ menek√ľltseg√≠tŇĎ civil szervezettel fogott √∂ssze, az adom√°nyokat az egyetem gyŇĪjti √∂ssze, azt√°n √°tadj√°k a migszolosoknak. √ćme egy r√©szlet a mai h√≠rlevel√ľkbŇĎl:

A Szegedi Tudom√°nyegyetem √Āltal√°nos Orvostudom√°nyi Kar h√≠rlevele

2015. j√ļlius 17. 28. sz√°m

6. Migr√°nsok t√°mogat√°sa

Az SZTE FelsŇĎvezet√©se √©s a D√©k√°ni Koll√©gium d√∂nt√©se √©rtelm√©ben a Szegedi Tudom√°nyegyetem elŇĎ k√≠v√°nja seg√≠teni humanit√°rius okok miatt azt, hogy az egyetem dolgoz√≥iadom√°nyaikkal t√°mogathass√°k a Nagy√°llom√°sra √©rkezŇĎ √©s onnan tov√°bbutaz√≥ migr√°nsokat. Az egyetem oktat√≥i, dolgoz√≥i √©s hallgat√≥i - egy√©ni d√∂nt√©s√ľk alapj√°n √©s lehetŇĎs√©geikhez m√©rten - adom√°nnyal j√°rulhatnak hozz√° ahhoz, hogy a Szegeden egy √≥r√°t vagy ak√°r egy √©jszak√°t elt√∂ltŇĎ migr√°nsok √©lelemhez, orvosi ell√°t√°shoz jussanak, tiszt√°lkodhassanak. H√≠rlevel√ľnkh√∂z csatoltuk a legsz√ľks√©gesebb term√©kek list√°j√°t.

A hŇĪt√©st nem ig√©nylŇĎ adom√°nyokat az al√°bbi helyeken gyŇĪjtj√ľk h√©tk√∂znap 7:30 t√≥l 15:30 √≥r√°ig:

SZTE √ĀOK Gazdas√°gi Hivatal (Szeged, Tisza L. krt. 107.), SZTE J√≥zsef Attila Tanulm√°nyi √©s

Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.).

Az adom√°nyokat a MigSzol Szeged csoporthoz juttatjuk el, a szegedi nagy√°llom√°sra. Az √∂nk√©ntes szervezŇĎd√©s megalakul√°sakor azt v√°llalta, hogy a SzegedrŇĎl tov√°bbutaz√≥ migr√°nsokat √©tellel, itallal, tiszt√°lkod√°si szerekkel l√°tja el, sz√°mukra elsŇĎseg√©lyt, t√∂bb nyelvre leford√≠tott inform√°ci√≥s anyagot √©s tiszt√°lkod√°si lehetŇĎs√©get biztos√≠t.

(via duplagondol)