This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ilyen is van: a szegedi orvoskar segít a menekülteken

Központilag gyűjt adományokat az SZTE Általános Orvostudományi Kara. Ételt, italt, információs anyagokat adnak a Nagyállomásra érkező és onnan továbbinduló migránsoknak.

Advertisement

Az egyetem a MigSzol nevű menekültsegítő civil szervezettel fogott össze, az adományokat az egyetem gyűjti össze, aztán átadják a migszolosoknak. Íme egy részlet a mai hírlevelükből:

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hírlevele

2015. július 17. 28. szám

6. Migránsok támogatása

Az SZTE Felsővezetése és a Dékáni Kollégium döntése értelmében a Szegedi Tudományegyetem elő kívánja segíteni humanitárius okok miatt azt, hogy az egyetem dolgozóiadományaikkal támogathassák a Nagyállomásra érkező és onnan továbbutazó migránsokat. Az egyetem oktatói, dolgozói és hallgatói - egyéni döntésük alapján és lehetőségeikhez mérten - adománnyal járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Szegeden egy órát vagy akár egy éjszakát eltöltő migránsok élelemhez, orvosi ellátáshoz jussanak, tisztálkodhassanak. Hírlevelünkhöz csatoltuk a legszükségesebb termékek listáját.

A hűtést nem igénylő adományokat az alábbi helyeken gyűjtjük hétköznap 7:30 tól 15:30 óráig:

SZTE ÁOK Gazdasági Hivatal (Szeged, Tisza L. krt. 107.), SZTE József Attila Tanulmányi és

Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.).

Az adományokat a MigSzol Szeged csoporthoz juttatjuk el, a szegedi nagyállomásra. Az önkéntes szerveződés megalakulásakor azt vállalta, hogy a Szegedről továbbutazó migránsokat étellel, itallal, tisztálkodási szerekkel látja el, számukra elsősegélyt, több nyelvre lefordított információs anyagot és tisztálkodási lehetőséget biztosít.

Advertisement

(via duplagondol)

Share This Story

Get our newsletter