EgĂ©szen kĂŒlönlegesen nĂ©zett ki a Singer Tower New Yorkban, mely 1908-as megĂ©pĂŒlte utĂĄn egy Ă©vig a vilĂĄg legmagasabb Ă©pĂŒlete volt. StĂ­lusĂĄt tekintve egy kutyulĂ©k neoizĂ©, amely ha jobban megnĂ©zzĂŒk, közeli rokonsĂĄgban ĂĄll a kilencvenes Ă©vek magyarorszĂĄgi cĂ©gszĂ©khely-Ă©pĂ­tĂ©si katyvaszĂĄval.

BĂĄr a magassĂĄgi rekordja (186.57 m) ugyan ma mĂĄr sehol sincs, egy terĂŒleten megƑrizte elsƑsĂ©gĂ©t. MĂ©gpedig ez a vilĂĄg legmagasabb lebontott Ă©pĂŒlete. (JĂł persze a WTC sokkal magasabb volt a maga 414 mĂ©terĂ©vel, de hĂĄt annak a pusztulĂĄsĂĄt, azĂ©rt bajosan nevezhetnĂ©nk bontĂĄsnak.)

Advertisement

1968-ban lebontottåk és most ez van a helyén:

EgysĂ©gesebbnek egysĂ©gesebb megjelenĂ©sƱ, de szebbnek nem szebb, eredetisĂ©gben meg ugye messze elmarad a SingertƑl. Hogy meddig ĂĄll a helyĂ©n azt nem tudni, hiszen azt tervezik, 2015-re Ășjra felĂ©pĂ­tik az eredetit. Az egĂ©sz sztorit egyĂ©bkĂ©nt Vincze MiklĂłs posztolta ki az io9-on, egy rakĂĄs mĂĄs klassz ĂĄm lebontott/megsemmisĂŒlt Ășjkori Ă©pĂŒlettel egyĂŒtt - böngĂ©sszĂ©tek vĂ©gig mindet!

Advertisement

(KĂ©pek: Library of Congress 1 – 2 – 3 and Skyscrapercity via io9)