This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ilyen fura fickókat nevelnek az ELTE jogi karán

Bubla Áron, aki a HÖK elnöke volt a gólyatábori erőszak idején, felháborodott közleményben tagadja, hogy fideszes kampánystáb tagja lenne. Ugyanebben a levélben egyszer csak mégis bevallja, hogy kampányaktivista volt egy olyan stábban, aminek nem is volt tagja.

Advertisement

Sajtóban kiszerkesztett, büntetőeljátás által fenyegetett ember közleménye nagyon ritkán vicces, főleg fergetegesen. Itt a ritka helyzet.

Az előzmény: ahogy tovább görgött az Index által kirobbantott, az ELTE ÁJK 2013-as gólyatáborában történt nemi erőszak botránya, érdekessé vált, hogy mit csinálnak most a történteket eltussoló diákvezetők. Így került a képbe Bubla Áron, aki akkoriban a HÖK-öt vezette. Róla hétfőn adott ki közleményt az Együtt-PM, azt állítva, hogy a férfi Vattamány Zsolt VII. kerületi fideszes polgármester kampányában dolgozik, az önkéntesek koordinátoraként.

Advertisement

Bubla most, két nappal később közleményt adott ki arról, hogy rágalmazás miatt feljelentést tett. A "BUBLA ÁRON MAGÁNEMBER SAJTÓKÖZLEMÉNYE" című szöveg a következő mondattal kezdődik:

Én, Bubla Áron, nem vagyok tagja semmilyen kampánystábnak.

Ezután szenvedélyes bekezdésekben ecseteli, hogy milyen pokol az élete, amióta kiszerkesztették, milyen fenyegetéseket kap és mennyire elítéli az erőszakot. Hogy egyszer csak hopp, minden átmenet nélkül bevallja, hogy mégiscsak aktivista volt. Egy olyan mondatban, aminek a második tagmondatában máris tagadja a saját, meghökkentő vallomását. Íme:

Önkéntes, több száz más aktivistával együtt, végzett munkámat visszaadtam, kampánystábnak eddig sem voltam és jelenleg nem vagyok tagja.

Ilyen erős önellentmondásszagot ritkán érezni.

Ínyencek kedvéért itt a közlemény teljes szövege, hogy meglegyen a kontextus is:

BUBLA ÁRON MAGÁNEMBER SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Én, Bubla Áron, nem vagyok tagja semmilyen kampánystábnak. Bűncselekményt soha nem követtem, nem segítettem és nem tusoltam el. Életemet a tegnap történt életveszélyes fenyegetések hatására jelenleg is veszélyben érzem.

Ezúton tájékoztatom a sajtó képviselőit, hogy tegnap éjszaka, a VII. kerületi rendőrkapitányságom ismeretlen tettes ellen, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás, rémhírterjesztés miatt feljelentést tettem. Feljelentést tettem a szóban és írásban ért életveszélyes fenyegetések miatt is.

Az index.hu újságban tegnapelőtt megjelent cikket követően elektronikus üzenetet és telefonhívásokat kaptam, olyan fenyegetések formájában, mely általam soha el nem követett cselekmény miatt ért. Én magam soha, semmilyen bűncselekményt nem követtem el, bűncselekmény megvalósulását nem segítettem, bűncselekményt el nem tusoltam. Az ELTE ÁJK dékánja által elindított vizsgálatot minden formájában segítem, ahogyan azt múlt héten a Hír TV-nek már lenyilatkoztam. Ha kell hazuságvizsgálatnak is alávetem magam.

Mélységesen felháborít, hogy nevemet mások tettével összemossák, engem szexuális bűnözőnek állítanak be és a Demokratikus Koalíció, az MSZP-vel együtt automata telefonhívásokkal és lakásokba becsöngető aktivistákkal mozgósít az ellenem szervezett tüntetésre. Ennek eredményeként a tegnapi napon ért egyre több fenyegetés miatt tettem a fentiekben már részletezett tartalmú feljelentést.

Én magam az erőszak minden formáját elítélem. Erőszakot soha senkivel szemben nem alkalmaztam. Minden ezzel ellentétes állítás aljas rágalom. Ezúton kérem a sajtó képviselőit, hogy személyemmel kapcsolatos valótlan és nem bizonyított állításokat tényként ne mutassanak be, álságos és félrevezető politikai akciók megvalósulását ne segítsék elő! Az ártatlanság vélelme engem is megillet mindaddig ameddig az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Önkéntes, több száz más aktivistával együtt, végzett munkámat visszaadtam, kampánystábnak eddig sem voltam és jelenleg nem vagyok tagja.

Ezúton kérem a baloldali politikai pártokat, nevemet kampánycélra ne használják! Kérem, hogy mind a családom, mind a szeretteim, mind a magam érdekében az önkormányzati választások kampányába igaztalan és valótlan állításokkal ne tévesszék meg a választókat!

Bubla Áron, magánember

Share This Story

Get our newsletter