Bubla √Āron, aki a H√ĖK eln√∂ke volt a g√≥lyat√°bori erŇĎszak idej√©n, felh√°borodott k√∂zlem√©nyben tagadja, hogy fideszes kamp√°nyst√°b tagja lenne. Ugyanebben a lev√©lben egyszer csak m√©gis bevallja, hogy kamp√°nyaktivista volt egy olyan st√°bban, aminek nem is volt tagja.

Sajt√≥ban kiszerkesztett, b√ľntetŇĎelj√°t√°s √°ltal fenyegetett ember k√∂zlem√©nye nagyon ritk√°n vicces, fŇĎleg fergetegesen. Itt a ritka helyzet.

Az elŇĎzm√©ny: ahogy tov√°bb g√∂rg√∂tt az Index √°ltal kirobbantott, az ELTE √ĀJK 2013-as g√≥lyat√°bor√°ban t√∂rt√©nt nemi erŇĎszak botr√°nya, √©rdekess√© v√°lt, hogy mit csin√°lnak most a t√∂rt√©nteket eltussol√≥ di√°kvezetŇĎk. √ćgy ker√ľlt a k√©pbe Bubla √Āron, aki akkoriban a H√ĖK-√∂t vezette. R√≥la h√©tfŇĎn adott ki k√∂zlem√©nyt az Egy√ľtt-PM, azt √°ll√≠tva, hogy a f√©rfi Vattam√°ny Zsolt VII. ker√ľleti fideszes polg√°rmester kamp√°ny√°ban dolgozik, az √∂nk√©ntesek koordin√°torak√©nt.

Advertisement

Bubla most, k√©t nappal k√©sŇĎbb k√∂zlem√©nyt adott ki arr√≥l, hogy r√°galmaz√°s miatt feljelent√©st tett. A "BUBLA √ĀRON MAG√ĀNEMBER SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNYE" c√≠mŇĪ sz√∂veg a k√∂vetkezŇĎ mondattal kezdŇĎdik:

√Čn, Bubla √Āron, nem vagyok tagja semmilyen kamp√°nyst√°bnak.

Ezut√°n szenved√©lyes bekezd√©sekben ecseteli, hogy milyen pokol az √©lete, ami√≥ta kiszerkesztett√©k, milyen fenyeget√©seket kap √©s mennyire el√≠t√©li az erŇĎszakot. Hogy egyszer csak hopp, minden √°tmenet n√©lk√ľl bevallja, hogy m√©giscsak aktivista volt. Egy olyan mondatban, aminek a m√°sodik tagmondat√°ban m√°ris tagadja a saj√°t, megh√∂kkentŇĎ vallom√°s√°t. √ćme:

√Ėnk√©ntes, t√∂bb sz√°z m√°s aktivist√°val egy√ľtt, v√©gzett munk√°mat visszaadtam, kamp√°nyst√°bnak eddig sem voltam √©s jelenleg nem vagyok tagja.

Ilyen erŇĎs √∂nellentmond√°sszagot ritk√°n √©rezni.

√ćnyencek kedv√©√©rt itt a k√∂zlem√©ny teljes sz√∂vege, hogy meglegyen a kontextus is:

BUBLA √ĀRON MAG√ĀNEMBER SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNYE

√Čn, Bubla √Āron, nem vagyok tagja semmilyen kamp√°nyst√°bnak. BŇĪncselekm√©nyt soha nem k√∂vettem, nem seg√≠tettem √©s nem tusoltam el. √Čletemet a tegnap t√∂rt√©nt √©letvesz√©lyes fenyeget√©sek hat√°s√°ra jelenleg is vesz√©lyben √©rzem.

Ez√ļton t√°j√©koztatom a sajt√≥ k√©pviselŇĎit, hogy tegnap √©jszaka, a VII. ker√ľleti rendŇĎrkapit√°nys√°gom ismeretlen tettes ellen, nagy nyilv√°noss√°g elŇĎtt elk√∂vetett r√°galmaz√°s, r√©mh√≠rterjeszt√©s miatt feljelent√©st tettem. Feljelent√©st tettem a sz√≥ban √©s √≠r√°sban √©rt √©letvesz√©lyes fenyeget√©sek miatt is.

Az index.hu √ļjs√°gban tegnapelŇĎtt megjelent cikket k√∂vetŇĎen elektronikus √ľzenetet √©s telefonh√≠v√°sokat kaptam, olyan fenyeget√©sek form√°j√°ban, mely √°ltalam soha el nem k√∂vetett cselekm√©ny miatt √©rt. √Čn magam soha, semmilyen bŇĪncselekm√©nyt nem k√∂vettem el, bŇĪncselekm√©ny megval√≥sul√°s√°t nem seg√≠tettem, bŇĪncselekm√©nyt el nem tusoltam. Az ELTE √ĀJK d√©k√°nja √°ltal elind√≠tott vizsg√°latot minden form√°j√°ban seg√≠tem, ahogyan azt m√ļlt h√©ten a H√≠r TV-nek m√°r lenyilatkoztam. Ha kell hazus√°gvizsg√°latnak is al√°vetem magam.

M√©lys√©gesen felh√°bor√≠t, hogy nevemet m√°sok tett√©vel √∂sszemoss√°k, engem szexu√°lis bŇĪn√∂zŇĎnek √°ll√≠tanak be √©s a Demokratikus Koal√≠ci√≥, az MSZP-vel egy√ľtt automata telefonh√≠v√°sokkal √©s lak√°sokba becs√∂ngetŇĎ aktivist√°kkal mozg√≥s√≠t az ellenem szervezett t√ľntet√©sre. Ennek eredm√©nyek√©nt a tegnapi napon √©rt egyre t√∂bb fenyeget√©s miatt tettem a fentiekben m√°r r√©szletezett tartalm√ļ feljelent√©st.

√Čn magam az erŇĎszak minden form√°j√°t el√≠t√©lem. ErŇĎszakot soha senkivel szemben nem alkalmaztam. Minden ezzel ellent√©tes √°ll√≠t√°s aljas r√°galom. Ez√ļton k√©rem a sajt√≥ k√©pviselŇĎit, hogy szem√©lyemmel kapcsolatos val√≥tlan √©s nem bizony√≠tott √°ll√≠t√°sokat t√©nyk√©nt ne mutassanak be, √°ls√°gos √©s f√©lrevezetŇĎ politikai akci√≥k megval√≥sul√°s√°t ne seg√≠ts√©k elŇĎ! Az √°rtatlans√°g v√©lelme engem is megillet mindaddig ameddig az ellenkezŇĎje be nem bizonyosodik.

√Ėnk√©ntes, t√∂bb sz√°z m√°s aktivist√°val egy√ľtt, v√©gzett munk√°mat visszaadtam, kamp√°nyst√°bnak eddig sem voltam √©s jelenleg nem vagyok tagja.

Ez√ļton k√©rem a baloldali politikai p√°rtokat, nevemet kamp√°nyc√©lra ne haszn√°lj√°k! K√©rem, hogy mind a csal√°dom, mind a szeretteim, mind a magam √©rdek√©ben az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok kamp√°ny√°ba igaztalan √©s val√≥tlan √°ll√≠t√°sokkal ne t√©vessz√©k meg a v√°laszt√≥kat!

Bubla √Āron, mag√°nember