√Čn m√©g mindig nem hiszem el: Pusk√°s Akad√©mia Pancho Ar√©n√°nak fogj√°k h√≠vni az Orb√°n Viktor vikendh√°za mell√© √©p√≠tett cezarom√°ni√°s falustadiont.

Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna.

ElŇĎsz√∂r csak √≠zlelgesd a nevet! Hogy lehetett ekkora h√ľlyes√©get kital√°lni? Nem volt egyetlen norm√°lisan b√°tor ember, aki sz√≥lt volna, hogy hal√≥, ez iszonyatosan hangzik? Eleve √≠zl√©stelen volt a kezdetektŇĎl fogva, ahogy Orb√°n Viktor√©k r√°hajtottak a Pusk√°s Ferenc-brandre. √Črtem √©n, hogy a nagyvil√°gban ezt ismerik, ez eladhat√≥, de m√°r eleve olt√°ri sutty√≥s√°g volt leny√ļlni Pusk√°st a kispestiekt√≥l.

De j√∂tt a probl√©ma, hogy a tehetŇĎs magyar c√©gekbŇĎl kizsarolt "√∂nk√©ntes" t√°mogat√°sokb√≥l √©p√ľlt ar√©n√°t m√©gsem nevezhetik Pusk√°s stadionnak, ha egyszer van m√°r egy olyan nevŇĪ. De annyira kellett a p√©nz, hogy a Pusk√°s-teh√©n tŇĎgy√©t nem b√≠rt√°k elengedni, √≠gy az ismert csat√°r spanyol becenev√©t adt√°k a p√°ly√°nak. Pedig volt neki rendes magyar beceneve, a Sv√°b meg az √Ėcsi. Magyar f√ľlnek egyik sem hangzik semmivel sem h√ľly√©bben, mint a tot√°l debil Pancho.

Akkor mi√©rt nem lett Sv√°b Ar√©na vagy √Ėcsistadion? H√°t mert akkor kev√©sb√© lett volna √©rt√©kes√≠thetŇĎ idegenben. Mert a stadion √©rtelme term√©szetesen nem az, hogy a kutya √°ltal nem n√©zett, borzalmas futballt j√°tsz√≥ Pusk√°s Akad√©mia csapat√°nak sz√©p p√°ly√°ja legyen, hanem hogy az akad√©mia j√≥ p√©nz√©rt edzŇĎt√°boroz√≥ csapatokat tudjon idecs√°b√≠tani, azzal a b√≥nusszal, hogy az elŇĎk√©sz√ľleti meccseiket ilyen sz√©p stadionban j√°tszhatj√°k le.

Advertisement

A legs√ļlyosabb m√©gis az, hogy t√©nyleg senki sem mer sz√≥lni, hogy ez a n√©v egyszerŇĪen t√ļl h√ľly√©n hangzik magyarul.