​Ilyen debil neve még semminek sem volt Magyarországon

Illustration for article titled ​Ilyen debil neve még semminek sem volt Magyarországon

Én még mindig nem hiszem el: Puskás Akadémia Pancho Arénának fogják hívni az Orbán Viktor vikendháza mellé épített cezaromániás falustadiont.

Advertisement

Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna. Puskás Akadémia Pancho Aréna.

Advertisement

Először csak ízlelgesd a nevet! Hogy lehetett ekkora hülyeséget kitalálni? Nem volt egyetlen normálisan bátor ember, aki szólt volna, hogy haló, ez iszonyatosan hangzik? Eleve ízléstelen volt a kezdetektől fogva, ahogy Orbán Viktorék ráhajtottak a Puskás Ferenc-brandre. Értem én, hogy a nagyvilágban ezt ismerik, ez eladható, de már eleve oltári suttyóság volt lenyúlni Puskást a kispestiektól.

De jött a probléma, hogy a tehetős magyar cégekből kizsarolt "önkéntes" támogatásokból épült arénát mégsem nevezhetik Puskás stadionnak, ha egyszer van már egy olyan nevű. De annyira kellett a pénz, hogy a Puskás-tehén tőgyét nem bírták elengedni, így az ismert csatár spanyol becenevét adták a pályának. Pedig volt neki rendes magyar beceneve, a Sváb meg az Öcsi. Magyar fülnek egyik sem hangzik semmivel sem hülyébben, mint a totál debil Pancho.

Advertisement

Akkor miért nem lett Sváb Aréna vagy Öcsistadion? Hát mert akkor kevésbé lett volna értékesíthető idegenben. Mert a stadion értelme természetesen nem az, hogy a kutya által nem nézett, borzalmas futballt játszó Puskás Akadémia csapatának szép pályája legyen, hanem hogy az akadémia jó pénzért edzőtáborozó csapatokat tudjon idecsábítani, azzal a bónusszal, hogy az előkészületi meccseiket ilyen szép stadionban játszhatják le.

A legsúlyosabb mégis az, hogy tényleg senki sem mer szólni, hogy ez a név egyszerűen túl hülyén hangzik magyarul.

Share This Story

Get our newsletter