This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ilyen csodálatos beszélgetések mennek a Cink posztjai alatt

Illustration for article titled ​Ilyen csodálatos beszélgetések mennek a Cink posztjai alatt

Hát persze, hogy a flex hozta ki a legjobbat az olvasókból. Tudtad, hogy flexelés közben is lehet csőszájfékes az ember? És hogy Eszter a fűkasza miatt költözött el vidékről?

Advertisement

Rövid posztot írtam arról a videóról, amin flexszel tisztítanak meg egy megpörzsölt disznót. Csodálatos kommentek sorakoznak alatta.

Advertisement

A beszélgetők között egyszer csak megjelent apróka pókapóka, a flexelés csőszájfékese, és ezt mondta:

Szabadjon megjegyeznem, nem "flexelik" a disznót, nem vágó korong van benne, hanem csiszoló korong , és meg kell hagyni, ügyesen csinálja az ember (az ilyen cikk írásakor nem ártana egy kis szakipari tudás sem)

Advertisement

Udi erre a klasszikus kérdést tette fel:

Ha már itt tartunk: Miért sarokcsiszoló a flex hivatalos neve, amikor pont sarokban nem lehet normálisan csiszolni vele?

Advertisement

Amire lojzi a szakszerűnél is szakszerűbb választ adott:

A flex egy köznevesült márkanév, gyártanak ugyan mindenféle kéziszerszámot, mégis csak a sarokcsiszolóra mondják, hogy flex. Bár régen faluhelyen 'sikító' volt a becsületes neve. A sarokcsiszoló a német winkel... akármi tükörfordítása, a winkel magyarul 'vinkli', asztalosoktól mindig így hallottam a derékszöget. És ez a lényeg, hogy a csiszolókorong derékszöget zár be a motor hajtotta forgástengellyel, szemben a sokkal kevésbé elterjedt egyenes csiszolókkal.

Advertisement

Én már itt boldog voltam, de BrooklyBounce még vidámabbá tett. A posztban ugyanis azt kértem, hogy az érintett olvasók írják már meg, más kontinenseken is akkora péniszpótlék-e a flex, mint nálunk. Mire ő azt írta:

Én gyanítom, hogy az Usaban a dekopír fűrész a helyi péniszszimbólum, lévvén mindent falécekkel oldanak meg a ház körül. Egyik barátom egyébként amikor télen megdöglött egy tehenük, kibelezte, megvárta míg meg fagy kinn a mezőn, és láncfűrésszel vágta fel, mert akkor kevesebb a macera.

Advertisement

Kell-e ennél több? Igen? Eszterből kiszakadt a vallomás, hogy miért költözöttt a fővárosba:

Hát többek között ez az egyik oka h elköltöztem vidékről, és nem is vágyom vissza. már nem a disznóvágás, az jó volt, hanem, h valaki állandóan túráztatja a mester szerszámait. egy normál disznóvágáson ez a dörzsölős/flexelős folyamat, úgy hajnali 6 óra körül jön el és én akkor iszonyat morgós vagyok alapból is, de egy szemeit vérben forgató vadállat ha a szomszéd flexe kelt. a legrosszabbak között van még a hajnali rotakapa, sövénynyíró, ágvágó, betonkeverő, légkalapács, de ami végképp ki bír borítani az a damilos kasza! 20 csukott ablakon keresztül is hallom! anyám szomszédja mondja mindig mikor megérkezünk a "büdös pestrő", h ugye megjöttünk a csendbe és békébe. én vicsorogva mosolygok, mert ő az egyik fő zajongó, kizárólag reggel 6 és 8 között, majd ledől pihenni, h délután folytathassa. hrrrrr (és még egy rohadt ugatós kutyája is van. de ezeket eltekintve kedvelem.:-))

Advertisement

És ez még nem is minden!

Eddig is klassz beszélgetések folytak a Cinken, még akkor is, amikor a fejlesztések miatt éppen erősen köhögős volt a rendszer, de a legutóbbi reform óta már tényleg bármire alkalmas a program, például ilyen tartalmas ontopik beszélgetésekre.

Share This Story

Get our newsletter