Ilyen bő nyállal még sosem nyaltak be Fónagy Jánosnak

Illustration for article titled Ilyen bő nyállal még sosem nyaltak be Fónagy Jánosnak

Olyan modorban köszönik meg Fónagynak, hogy a gyöngyösi Szörp Teraszon ivott, mint ha valami Karinthy-humoreszkben csattogtatná a bokáját egy alázatos hivatalszolga.

Advertisement

Jót szörpözött Fónagy, ugrott is azonnal a poszt a szörpöző fb-oldalára:

Meglátogatott bennünket Dr. Fónagy János parlamenti államtitkár Úr :) Örülünk, hogy finomnak ès különlegesnek találta a SZÖRP TERASZt. Köszönjük a dicséretet ès a baráti beszédest :) Jó egészséget kìvànunk az Àllamtitkàr Úrnak ès csalàdjànak.

Advertisement

Na de kedves Szörp Terasz, mi ez a pokróc modor? Majd én fogom talán feljánlani a parlamenti államtitkár úrnak, hogy hamuzhat a tenyerembe? Emiatt a szemtelen vendéglátós modor miatt tart itt ez az ország!

Csak az érdekesség kedvéért. Aki átkarolja Fónagyot a képen, az nem más, mint a hely tulaja, a felnőttképzésben és weboldalépítésben is utazó Fülöp Henrik, az első magyarországi drogmentes munkahely tulajdonosa. Nyilván ő írta a lelkesedő fb-bejegyzést. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen rendszerváltó hangulatba kerül egy fideszes nagykutya láttán, amikor Budai Gyula kitüntette, ezt írta a weboldalára:

Dr. Budai Gyula parlamenti államtitkár Úr elsőként gratulált nekem a kitüntetéshez, ezt követően Horváth László Heves megye kormánymegbízo Úr és Kertész lóránt a Belügyminisztérium részéről valamint a Felzárkoztatásért felelős tárcától is.

Számomra nagy meglepetést okozó kitüntetés egyszerűen sokkolóan hatott rám felnőttképzésben eltöltött elmúlt tíz év egyik legszebb pillanata volt ez a nap és egy kicsit megillető is volt mivel a születésnapomat megelőző volt.

Advertisement

Nem véletlen, hogy Fülöp ennyire lelkes, ha fideszest lát. Ebből a cikkből kiderül, hogy amikor a választások előtt kiszórtak 20 milliárd forintnyi EU-pénzt egy gigantikus munkanélküli-továbbképző programra, amivel a kormány gyakorlatilag államosította a felnőttképzést, a kevés győztes magáncég egyike volt a Fülöp-féle IOSZIA Kft., amiról ezt írta a hvg.hu:

A nyertesek között, kvázi díszpéldányként, majdnem minden megyében akad néhány magáncég, de azok sem a legnagyobb múltú felnőttképzők közül kerülnek ki. Csongrádban és Bács-Kiskunban például a 2013 tavaszán létrejött Minerva Bridge Kft. nyert néhány tanfolyamot, miután ugyanez a társaság tarolt a szintén uniós forrásból finanszírozott ingyennyelvtanfolyamok pályázatán is (HVG, 2013. szeptember 28.). Jutott megbízás a nyelviskolapiacon jobboldali kötődésűként ismert Ringroup Kft.-nek is, amely most lázasan keresi a vállalt kurzushoz szükséges oktatókat, valamint a gyöngyösi székhelyű IOSZIA Kft.-nek, amelynek tulajdonos-vezetőjét, Fülöp Henriket Kriza Ákos miskolci polgármesterhez és Bíró Márkhoz, a Fidesz regionális pártigazgatójához közel álló vállalkozóként ismerik.

Advertisement

Tényleg bizniszelt Miskolcon, ebből a cikkből az derül ki, hogy 2012-ben a Miskolc Holding Zrt. informatikai projektvezetője volt, és a városi kedvezménykártyához kapcsolható domainneveket a saját nevére jegyeztette be.

A kezdvezménykártya weboldalának az ügyéből még helyi politikai adok-kapok is támadt annak idején.

Advertisement

Hát ilyen izgalmas dolgok rejlenek egy vicces benyalós fotó mögött is.

Share This Story

Get our newsletter