Illustration for article titled Ilyen az, amikor értelmiségiek verekednek

Negyedmillióra ítélték M. János színházi rendezőt - gondolom Mohácsi Jánost - mert megvert egy mozgástanárt. Vidnyánszky kinevezésén borultak ki.

Advertisement

Tavaly tavasszal tartották Kaposváron azt a színészszakos egyetemi vacsorát, ahol egy csomóan ki voltak borulva, hogy az egyetem újonnan létrehozott Színházi Intézetének vezetője a harcias Fidesz-káder Vidnyánszky Attila lett.

Annyira magasra csaptak az indulatok, hogy valaki eldobott egy sörökorsót, egyenesen M. János fejének, ami vérezni is kezdett. M. úgy látta, hogy az agresszor a mozgástanár volt. Bár M. tagadta ezt, a bíró bizonyítottnak látta, hogy dühében lefejelte, majd ököllel arcon vágta a mozgástanárt, amiben színész-rendező társa, R. Attila is részt vett. M. egy rendőrségi szembesítésen még beismerte, hogy "betakarta" a támadóját. Mivel M. nem tett feljelentést a korsódobás miatt, csak ők kerültek slamasztikába, negyed-negyedmillió forint erejéig, bár egyelőre csak első fokon. A rendezőt a Tanú című filmre emlékeztette a bírósági eljárás.

Share This Story

Get our newsletter