Jövő ősszel próbálkoznak megint a magyar óceánevezősök

Csütörtökön kifogott rajtuk a hullámzás és a szél a portugál partoknál, vontatást kértek, mára már lefújták az egész expedíciót.

Ezt a magyarázatot tették ki Facebookra tegnap késő este:

Idén eljutottunk az "alaptáborig”. Letörtek vagyunk, de nem adjuk fel!

Huelva-tól 42 tengeri mérföld távolságra a vízkészítő berendezésünkben ismét a nyílt óceánon nem javítható probléma lépett fel.

Célbavettük a legközelebbi portugál partszakaszt, de a kedvezőtlen szélirány és hullámzás miatt több órányi evezés során sem kerültünk közelebb a parthoz és bár életveszélyben nem voltunk, vontatást kértünk. A műszaki problémákat és a több mint egy hetes kedvezőtlen időjárási előrejelzéseket figyelembevéve azt a döntést hoztuk, hogy nem kockáztatjuk saját és expedíciónk biztonságát, indulásunkat jövő őszre halasztjuk. De optimisták vagyunk. Az elkövetkezendő egy évre úgy gondolunk, hogy lesz időnk továbbfejleszteni és továbbtesztelni a konstrukciót. Két éve készülünk erre az útra, úgy tűnik szükségünk lesz még egy kis időre, hogy tökéletesen tudjuk megtenni azt.

Fotó: Facebook

Előre is jó utat Levi és Norbi, cave felines!

​Ilyen a magyar óceánátszelő: egyszer sem próbálja ki előre a legfontosabb berendezést

Hálistennek nem a tengerbe, hanem humorba fulladtak a magyar óceánevezősök. Vissza kellett fordulniuk, mert élesben használták először a vízsótlanítót. Ja és a parton hagyták a kést meg a kanalat.

Ekkora YOLÓ-ba oltott idontgiveafuck Kolumbusz Kristóf Santa Mariája óta nem járt az Atlanti-óceánon: a legalapvetőbb cuccok akár egyszeri kipróbálása nélkül vágott neki az Atlanti átszelésének a magyar pároskajak-expedíció. Nekem nem hiszed el? Én se hinném, de ők maguk írják a Facebookon:

A vízszűrő berendezés, ami sós vízből iható édeset készít, nem működött, levegő van a rendszerében. A műszaki leírás szerint első alkalommal ez normális, rövid időn belül kitisztul-ez viszont több óra próbálkozás után sem történt meg.

Korábban akartam írni egy posztot a dizájnos weboldalukról, ezért megnéztem több, velük készült interjút, és már azokban feltűnt, hogy milyen derűs nyugalommal mondják, hogy nem, tengeren nem készültek-edzettek, mert az szerintük felesleges. Tényleg ostobaság lenne előre beszarni! Így viszont olyan lett az expedíciójuk, mintha én szerveztem volna. Mindeképp nézd meg a fenti, viccesen lekókadt videójukat. Mit mondjak, nem lennék most a két agyatlan, de nagyon merész, Darwin-díj-esélyes fiú szüleinek a helyében.

Bár ez az egész sztori annyira irreális ebben a formában, hogy elkezdtem valamiféle reklámkampányra gyanakodni, ami megmagyarázná a túlzottan megdizájnolt weboldalt is. Szerinted az egész megrendezett, vagy maguktól ilyenek? Tényleg van ember, aki csak úgy nekivág, az ivóvízkészítő akár egyszeri kipróbálása nélkül?

[via 444.hu]