Gyerekeket vettek r√° t√∂rv√©nytelens√©gekre, gimnazist√°k gyŇĪjt√∂ttek adatokat nem fideszesekrŇĎl. A Kubatov-g√°rda neve SZECS. Egy a t√∂rv√©nytelens√©geken kiborult fiatal kipakolt a 444-nek.

√ďr√°nk√©nt ezer forint√©rt, titoktart√°si nyilatkozat al√°√≠r√°sa ut√°n, hazugs√°gra k√©nyszer√≠tve dolgozott t√∂bb sz√°z fiatal ‚Äď fŇĎleg budapesti egyh√°zi gimnazist√°k √©s egyetemist√°k is ‚Äď a Fidesz kamp√°ny√°ban. Arr√≥l kellett hazudniuk, hogy nem kapnak p√©nzt mindez√©rt.

A legfontosabb feladatuk az al√°√≠r√°sgyŇĪjt√©s, vagyis a Fidesz t√°mogat√≥i n√©vlist√°j√°nak √∂ssze√°ll√≠t√°sa volt, illetve adott v√°laszt√≥k√∂rzetek politikai szimp√°ti√°inak felm√©r√©se. Lak√°sr√≥l lak√°sra j√°rtak. A 444-nek nyilatkoz√≥ gyerek r√©szletesen elmes√©lte, hogyan toborozt√°k ŇĎket, milyen felv√©teli besz√©lget√©sen puhatolt√°k ki a politikai vonzalmaikat.

A t√∂rv√©nytelens√©g, aminek elk√∂vet√©s√©re Kubatov√©k az √©rintett szerint r√°vett√©k ŇĎket, az volt, hogy nemcsak a Fideszt al√°√≠r√°sukkal is t√°mogat√≥kr√≥l gyŇĪjt√∂ttek politikkai adatokat ‚Äď ez teljesen leg√°lis ‚Äď, hanem azokat is adatb√°zisba rendezt√©k, akik bizonytalanok vagy kifejezetten Fidesz-ellenesek voltak. Ez m√°r durva t√∂rv√©nys√©rt√©s. A 444 fot√≥t is k√∂z√∂l egy, az adatv√©delmi t√∂rv√©nyt durv√°n s√©rtŇĎ, √ļgynevezett "kontaktol√°si √≠vrŇĎl", ahol a szimp√°ti√°kat r√∂gz√≠tett√©k.

Kubatov G√°bor ilyenekkel b√ľszk√©lkedett a Szabad Eur√≥pa Csapat aktivist√°inak:

Kubatov G√°bor egy SZECS-es rendezv√©nyen, amelyen minden aktivist√°nak k√∂telezŇĎ volt megjelennie, azzal dicsekedett, hogy a val√≥ban l√©tezŇĎ Kubatov-list√°k alapj√°n 95 sz√°zal√©kos pontoss√°ggal meg tudja mondani, ki melyik p√°rtra szavazott legut√≥bb, √©s a hi√°nyz√≥ 5 sz√°zal√©kr√≥l csak az√©rt nem, mert az illetŇĎ meghalt vagy elk√∂lt√∂z√∂tt.

Advertisement

Hogyhogy ilyen sokáig titokban tudták tartani az illegális gimikommandót?

Azt is mondták azonban, hogy aki kárt okoz a SZECS-nek, az soha az életben nem kap munkát az állami szférában, és a rokonai sem.

További vicces-hátborzongató részletek a 444 nagy cikkében.

Advertisement

(Címlapkép: Fortepan)