Illustration for article titled Illegális gyerekkommandó dolgozott a Fidesz kampányában

Gyerekeket vettek rá törvénytelenségekre, gimnazisták gyűjtöttek adatokat nem fideszesekről. A Kubatov-gárda neve SZECS. Egy a törvénytelenségeken kiborult fiatal kipakolt a 444-nek.

Advertisement

Óránként ezer forintért, titoktartási nyilatkozat aláírása után, hazugságra kényszerítve dolgozott több száz fiatal – főleg budapesti egyházi gimnazisták és egyetemisták is – a Fidesz kampányában. Arról kellett hazudniuk, hogy nem kapnak pénzt mindezért.

A legfontosabb feladatuk az aláírásgyűjtés, vagyis a Fidesz támogatói névlistájának összeállítása volt, illetve adott választókörzetek politikai szimpátiáinak felmérése. Lakásról lakásra jártak. A 444-nek nyilatkozó gyerek részletesen elmesélte, hogyan toborozták őket, milyen felvételi beszélgetésen puhatolták ki a politikai vonzalmaikat.

Advertisement

A törvénytelenség, aminek elkövetésére Kubatovék az érintett szerint rávették őket, az volt, hogy nemcsak a Fideszt aláírásukkal is támogatókról gyűjtöttek politikkai adatokat – ez teljesen legális –, hanem azokat is adatbázisba rendezték, akik bizonytalanok vagy kifejezetten Fidesz-ellenesek voltak. Ez már durva törvénysértés. A 444 fotót is közöl egy, az adatvédelmi törvényt durván sértő, úgynevezett "kontaktolási ívről", ahol a szimpátiákat rögzítették.

Kubatov Gábor ilyenekkel büszkélkedett a Szabad Európa Csapat aktivistáinak:

Kubatov Gábor egy SZECS-es rendezvényen, amelyen minden aktivistának kötelező volt megjelennie, azzal dicsekedett, hogy a valóban létező Kubatov-listák alapján 95 százalékos pontossággal meg tudja mondani, ki melyik pártra szavazott legutóbb, és a hiányzó 5 százalékról csak azért nem, mert az illető meghalt vagy elköltözött.

Advertisement

Hogyhogy ilyen sokáig titokban tudták tartani az illegális gimikommandót?

Azt is mondták azonban, hogy aki kárt okoz a SZECS-nek, az soha az életben nem kap munkát az állami szférában, és a rokonai sem.

Advertisement

További vicces-hátborzongató részletek a 444 nagy cikkében.

Advertisement

(Címlapkép: Fortepan)

Share This Story

Get our newsletter