Így végezték ki nyílt utcán a görög neonácikat (18+)

Illustration for article titled Így végezték ki nyílt utcán a görög neonácikat (18+)

Pár nappal ezelőtt Athén nyílt utcáján lőtték le a radikális Arany Hajnal két tagját, pont a saját székházuk előtt. Megkerült egy brutális, biztonsági kamerás felvétel a kivégzésről.

Advertisement

A múlt pénteki gyilkosságokat a rendőrség terrorista támadásnak nyilvánította. Valószínűleg így bosszulták meg valakik, hogy két hónappal korábban a párt egyik tagja leszúrt egy baloldali hip-hop előadót. A késelés utáni nyomozásban letartóztatták az Arany Hajnal több tagját is, köztük a vezetőt, Nikosz Mihaloliakoszt is.

Advertisement

A múlt heti gyilkosságról lassan derültek ki a részletek, először klasszikus drive-by shootingról szóltak a hírek, azaz valaki egy motorról, menet közben adott le lövéseket egy gépfegyverből, később azonban egyre több információ került nyilvánosságra.

Most mindent igazol ez a biztonsági kamerás felvétel, amin az látszik, hogy négy férfi beszélget a sarkon, amikor feltehetőleg a már messziről leadott lövésekre hirtelen egy irányba néznek és megjelenik a képen a bukósisakos bérgyilkos.

Advertisement

A gyilkos módszeresen, közvetlen közelről lelövi a tagokat, különösen durva azt látni, ahogy az egyik áldozatnak földbe gyökerezik a lába a látványtól, de ő sem képes elfutni. Azzal ellentétben, aki már az első lövéseknél elrohant. Ő volt az egyetlen, aki sértetlenül megúszta az esetet. A harmadik meglőtt férfit súlyos sérülésekkel kórházban ápolják.

[zoula.gr via koosnya]

Share This Story

Get our newsletter