This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így törték fel az Apple ujjlenyomat-alapú védelmi rendszerét

Illustration for article titled Így törték fel az Apple ujjlenyomat-alapú védelmi rendszerét

Lefotózták az üvegen hagyott ujjlenyomatot, fóliára printelték és gumialapú ragasztót öntöttek rá, az eredmény egy Iphone-szívató gumi ujjlenyomat.

Advertisement

Egy rövid videóra és egy hosszabb blogposztra hivatkozva azt állítja a CCC hackercsapat, hogy egy Starbug nevű hacker máris feltörte az Iphone 5S ujjlenyomatzárját.

És pont úgy csinálta, mint egy Mission Impossible-filmben csinálnák. Lefotózta a telefon tulajdonosának üvegen hagyott ujjlenyomatát 2400 dpi felbontásban, a képet negatívba fordította, grafikusan megtisztította, lézeprinterrel átlátszó fóliára printelte, a maximális mennyiségű festékkel, aztán a nyomatra megszilárduló gumis folyadékot öntött. A megszilárdult guminyelvet, rajta a gumi ujjlenyomattal lehúzta, és el is készült a bárhová behatoló álujj.

Advertisement

Starbug a Chaos Computer Cluc nevű, berlini székhelyű hackercsapat tagja, és ezt a módszert, az összes lépésével együtt már 2004 októberében kiposztolta a CCC weboldalára.

Illustration for article titled Így törték fel az Apple ujjlenyomat-alapú védelmi rendszerét
Advertisement

Most azt mondja, hogy az Apple őrülten várt ujjlenyomat-alapú védelmi rendszere igazából humbug, és csak a szenzor nagyobb felbontásában tér el a korábbi hasonló rendszerektől. Úgyhogy ő a kilencéves módszert használhatta egy az egyben, annyi változtatással, hogy a fotót nagyobb felbontásban csinálta meg.

Ha igaz ez az egész, akkor egyrészt igazán vicces, másrészt milliomodjára is bebizonyosodik, hogy milyen hasznos dolog a hekkelés.

Share This Story

Get our newsletter