Az internetnĂ©l Ă©s az okostelefonoknĂĄl kevĂ©s jobb dolog törtĂ©nt az emberisĂ©ggel az elmĂșlt Ă©vtizedekben, de a kĂŒtyĂŒk elterjedĂ©sĂ©nek megvan az ĂĄrnyoldala is. Sokkal nehezebb lett pĂ©ldĂĄul programokat szervezni Ășgy, hogy aztĂĄn ahhoz mindenki rendesen tartsa magĂĄt.

Ez a videĂł azt a folyamatot mutatja be, ahogy a talĂĄlkozĂłk lefĂșjĂĄsa törtĂ©nik. MiutĂĄn az ember megegyezett barĂĄtaival egy adott idƑpontban cseten keresztĂŒl, azt automatikusan Ășjra Ă©s Ășjra megerƑsĂ­tteti velĂŒk, ezzel pĂĄrhuzamosan pedig egyre többen mondjĂĄk le az esemĂ©nyt. Azok az emberek fĂșjjĂĄk le kĂ©rdĂ©sre a bulit, akik amĂșgy sem mentek volna, de errƑl csak kĂ©sƑbb akartak szĂłlni.

Egy adott esemĂ©nyre meghĂ­vott embereknek hĂĄrom fajtĂĄjĂĄt kĂŒlönböztethetjĂŒk meg:

  1. A notĂłrius kĂ©sƑ: Ɛk azok, akik mindig tovĂĄbb dolgoznak, dugĂłba kerĂŒlnek, vagy elalszanak.
  2. Az utolsĂł pillanatban menekĂŒlƑk: UtolsĂł pillanatban derĂŒl ki, hogy valami mĂĄs, halaszthatatlan dolguk van, de a lelkiismeretfurdalĂĄs miatt rögtön javasolnak egy mĂĄsik idƑpontot.
  3. Az okosak: Vonakodnak megjelenni, mivel ezer kĂ©tsĂ©gĂŒk van afelƑl, hogy a leszervezett talĂĄlkozĂłnak az idƑpontja, helyszĂ­ne, vagy mĂĄs egyĂ©b attribĂștuma a lehetƑ legjobb.

Advertisement

És persze pĂĄran egyszerƱen csak eljönnek, ha megbeszĂ©li velĂŒk az ember. Ennek az esĂ©lye nem tĂșl magas. És ami a legfontosabb: ha a talĂĄlkozĂł mĂ©gis összejön, Ă©s eljuttok mondjuk a termĂ©szetbe, pĂĄr sör mellett egy napsĂŒtĂ©ses szombat dĂ©lutĂĄn, hagyjĂĄtok a telĂłt!

viaMashable KĂ©p: Getty/John Moore