This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így terel a rendőrség az Egyetem téren fennakadt Audi ügyében

Illustration for article titled Így terel a rendőrség az Egyetem téren fennakadt Audi ügyében

Ezt tudta válaszolni a kapitányság a Cinknek a belvárosi tér ülőköveinek tetején fennakadt titkozatos Audi Q7-es ügyében.

Advertisement

Hétfőn pár órán keresztül Budapest legizgalmasabb látványossága az a luxuskocsi volt, ami ismeretlen körülmények között úgy csapódott be az Egyetem tér közepébe, hogy, miután a fenekéből nagy darabok szakadtak le, fennakadt az ott elszórt nagy kőkockák tetején.

Advertisement

Az eset titkozatosságát csak növelte, hogy a kocsin a baleset idején egyes fotók szerint szlovák rendszám volt, ami később eltűnt róla.

Miután megláttam a látványos fotókat, hétfőn azonnal megkerestem a rendőrséget, olyan kérdésekkel, hogy:

  • Mi történt a rendőrség tudomása szerint?
  • Egy szinte gyalogos övezetben egyáltalán hogyan gyorsult így fel a kocsi?
  • Mi az oka a rendszámok hiányának? Ellopták őket, a tulaj szedte le, vagy más az ok?
  • A sofőr elmenekült, vagy tudják, ki az?
  • Hogyan szedik le onnan a kocsit?

Amire a következő válasz érkezett:

Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt a gépkocsivezetővel szemben. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

Advertisement

Ha eddig nem színeztem magamban mindenféle összeesküvés-elméleteket, ezután semmit sem tartok kizártnak. Az képtelenség, hogy az ilyen fokú “nincs itt semmi látnivaló”-zás ne legyen szándékos. És ha tényleg ennyire szimpla ügyről van szó, miért nem válaszoltak egyetlen kérdésemre sem?

Update: na annyi legalább kiderült, hogy az audis egy német volt, és kattant a bilincs!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter