Vasárnap esténként szerettem teszkózni. Aztán jött Semjén Zsolt, Harrach Péter, Latorcai János, Rétvári Bence, Móring József, Aradszki András, Soltész Miklós, Hoffmann Rózsa, Vejkey Imre és Simicskó István, és megtiltották. A bigott senkiháziak. Azért utoljára még elmentem.

A Fogarasi √ļti ‚Äď eddig √©jjel-nappali ‚Äď Tesc√≥ba j√°rtam h√©tv√©gente m√©g √ļgy is, hogy nyolc kilom√©terre lakom tŇĎle, a Duna m√°sik oldal√°n. H√©tk√∂znap gyalog j√°rok mindenhova, estig dolgozok, azt√°n hazafel√© vagy beugrok a kisboltba kifli√©rt, vagy nem, de ami nem f√©r bele a h√°tizs√°komba, azt h√©tv√©g√©n kell beszereznem, hisz munka ut√°n van jobb dolgom is.

Ok√©, hogy szombat d√©letlŇĎtt logikusabb a nagybev√°s√°rl√°s, de √©n vas√°rnap este j√°rtam, mert ahhoz volt kedvem. A Tesco √ļgy d√∂nt√∂tt, nyitva tart akkor, √©n meg √ļgy, hogy rendszeresen otthagyok p√°r ezrest, plusz az √∂sszes √ľres √ľvegem, ha m√°r a szelekt√≠v szigetek felsz√≠v√≥dtak a v√°rosban. Nulla forgalom az utakon, kev√©s ember a kassz√°kn√°l, tudtam, mit hol tal√°lok, egy gyors k√∂r, azt√°n cs√°. Az √©let apr√≥ √∂r√∂mei.

Advertisement

Az utols√≥ vas√°rnapon kiv√©telesen m√°r d√©lut√°n a parkol√≥ban voltam, mert √©reztem, hogy ez a nap m√°s, mint a t√∂bbi. √Črtem, hogy a korm√°ny szerint napszakt√≥l f√ľggetlen√ľl ink√°bb Baldauf L√°szl√≥t k√©ne k√∂zelebb vinnem a k√∂vetkezŇĎ 260+ milli√≥s verd√°j√°hoz, esetleg a L√°z√°r tes√≥kat egy √≠g√©retes l√≥hoz, de egyr√©szt hiszek a versenyben, sz√≥val no CBA, m√°sr√©szt nem √©rtem, mirŇĎl is besz√©l Orb√°n Viktor pontosan, hacsak nem a melegen √∂lelŇĎ uramb√°ty√°m-√©let√©rz√©srŇĎl.

Advertisement

Az alábbi dolgokat vettem a Tescóban, származási hely szerint listázva:

 • √Āsv√°nyv√≠z, Magyarorsz√°g, Balf
 • Zsemle, Magyarorsz√°g, Budapest
 • Szeletelt jalapeno, Magyarorsz√°g, Dunakiliti
 • Kov√°szos uborka, Magyarorsz√°g, Vecs√©s
 • Tejf√∂l, Magyarorsz√°g, Sz√©kesfeh√©rv√°r
 • Kolb√°sz 1, Magyarorsz√°g, T√≥alm√°s
 • Kolb√°sz 2, Magyarorsz√°g, Nagyiv√°n
 • Villanyk√∂rte, Magyarorsz√°g, Budapest
 • Vir√°gcser√©p, Magyarorsz√°g, Miskolc
 • Nem b√ľd√∂s vir√°gf√∂ld, Magyarorsz√°g, Sereg√©lyes
 • EvŇĎeszk√∂z-sz√°r√≠t√≥, Magyarorsz√°g
 • Rukkola, EU (Magyarorsz√°gon csomagolva)
 • Vaj, Belgium
 • Pesto, Olaszorsz√°g

Advertisement

A tizenn√©gy term√©kbŇĎl tizenegy (√©s f√©l) magyar. √ögy, hogy nem erŇĎlk√∂dtem a show kedv√©√©rt. √Čs a Moln√°l tankoltam. A pesto olasz tal√°lm√°ny, amire a magyar konzervesek m√©g nem √°lltak r√°, a a rukkola m√°r majdnem itt nŇĎtt, vajb√≥l meg az√©rt kellett belg√°t vennem, mert a Tesc√≥ban kaphat√≥ magyarok gyal√°zatosak. Nem tudom, mit enged meg az √©lelmiszert√∂rv√©ny√ľnk, hogy ez a hazai tejipar v√°lasza, de am√≠g nem szigor√≠tanak valamit, marad az import.

A p√©nzem nagy r√©sze √≠gy is magyar besz√°ll√≠t√≥kn√°l landolt. Az egyelŇĎre a s√∂t√©tben tapogat√≥z√≥, de emelkedŇĎ √≥rasz√°mok √©s cs√∂kkenŇĎ b√©rek elj√∂vetel√©t sejtŇĎ p√©nzt√°ros is magyarnak tŇĪnt, a Tesco itt fizet ad√≥t. Meg k√ľl√∂nad√≥t, hiszen ne feledj√ľk, gonosz multi, aki nem gyŇĎzi Angli√°ba menteni az extraprofitot.

Advertisement

Nagyobb gond, hogy legszivesebben én is azt tenném.

H√°rom √©vig √©ltem Londonban, √©s azt kell mondjam, arrafel√© jobban megbecs√ľlik a k√∂zp√©nzt √©s az emberek munk√°j√°t. Stabilak √©s korrektek a szab√°lyok, kisz√°m√≠that√≥ az √©let. Szebbek a buszok √©s a k√≥rh√°zak, kevesebb a korrupt gazember a k√∂z√©letben, mert a v√°laszt√≥k nem tŇĪrik meg ŇĎket ilyen nagyvonal√ļan, √©s most, hogy ennyi magyar emigr√°lt ‚Äď sokan √∂r√∂kre ‚Äď, tal√°n nem baj, ha n√©h√°ny forint arra hagyja el Magyarorsz√°got. Legal√°bb nem a cinikus diszn√≥kat h√≠zlalja.

Advertisement

A vas√°rnapi z√°rva tart√°sr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyjavaslatot beny√ļjt√≥ t√≠z KDNP-s k√©pviselŇĎ azzal indokolta az √∂tletet, hogy a h√©t utols√≥ napja legyen "olyan szabadnap, amelyen a csal√°di egy√ľttl√©tre nyitva √°ll√≥ r√∂vid idŇĎt nem kurt√≠tja m√©g a v√°s√°rl√°ssal elt√∂lt√∂tt idŇĎ is".

Advertisement

Azt√°n kik√∂t√∂tt√©k, hogy a kisboltokban mindenk√©pp a tulaj, vagy valamelyik csal√°dtagja √°lljon a pult m√∂g√∂tt. Neh√©z ez √≠gy. Sajnos a legk√∂zelebbi csal√°dtagom is 130 kilom√©terre lakik tŇĎlem. Tov√°bbi h√°tr√°ny, hogy 28 vagyok, de m√©g nem h√°zas, √©s gyerekem sincs. A magyar korm√°ny szem√©ben val√≥sz√≠nŇĪleg nem l√©tezem. Kiv√©ve persze a NAV-ot. Ňźk sz√°molnak velem.

Advertisement

Nem baj. Nyugodtan vigy√©k a fizet√©sem fel√©t is, √©s herd√°lj√°k el, amire csak akarj√°k. Cser√©be csup√°n egy olyan orsz√°gban szeretn√©k √©lni, ahol ha √©n nem mondom meg Harrach P√©ternek √©s Semj√©n Zsoltnak, hogy ŇĎk mikor mit √©s hogyan csin√°ljanak ‚Äď ak√°r egym√°ssal is ‚Äď, akkor ŇĎk se mondj√°k meg nekem, mikor √©s hol vegyek rukkol√°t. Vagy errŇĎl m√°r lek√©stem?