This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Így szívhatod meg a mobilparkolást, ott ahol több cég is parkoltat

Illustration for article titled ​Így szívhatod meg a mobilparkolást, ott ahol több cég is parkoltat

Ákos a Holló utcában kiszállt a kocsijából, majd leolvasta a számot a 20-30 méterre álló parkolóóráról és fizetett. Nem kellett volna.

Advertisement

Kiderült ugyanis, hogy a Király utca környéke a város egyik parkolási szopatóhelye, ugyanis két parkolótársaság területei találkoznak itt. Ákos ezt a kocsijához visszaérve tapasztalta meg, ahol egy mikuláscsomag várta. A reklamációra kapott válaszból tudta meg, hogy az óra nem az ő autjáért pénzt szedő cég területén állt, vagyis rossz helyre fizetett, és meg is büntették. De beszéljen helyettem ő, aki átélte:

Csütörtökön a belvárosi Holló utcában leparkoltam, és a tőlem kb. 20-30 méterre lévő parkolóautomatán található telefonszámra elküldött sms-el befizettem a parkolási díjat. Egyértelműen az volt a legközelebb, máshol nem láttam.

Miután végeztem a dolgommal, az autómon ott figyelt egy piros tasak. Megbüntettek.

Még aznap küldtünk reklamációt, amire ma megérkezett a válasz:

"A felszólítás időpontjában, a pótdíjazott gépkocsinak cégünknél/a parkolás helyszínén nem volt folyamatban mobil parkolása, mert a felszólítás időpontjában másik mobilzónában/másik parkolási társaságnál indított parkolást."

Na most kérdem én honnan a faszból kéne azt tudnom, ha az automata ugyanúgy néz ki? És egyébként is akkor mi van? Erre rá is kérdeztünk, erre pedig - már telefonon - ezt a választ kaptuk:

"Méltányossági kérelemet felesleges kérni mert egy másik Önkormányzat kezelésébe tartozik (VI. és VII. kerület határa) és nincs olyan megállapodás, hogy az egymásnál fizetett parkolást elfogadhassák."

Aztán utánanéztem:

Az ombudsman 2013-ban hasonló okok miatt a panaszt tett és egységes parkolási rend kialakítását szorgalmazta. A BÖSZ közleményt adott ki és ezzel szemben úgy véli: az ombudsman "ismét nem vesz tudomást az idő múlásáról és nem él együtt a jogszabályok változásával". Kiemelték, az eset csak 2013. január 1-je előtt fordulhatott elő, akkor egy városrészen belül a kerületi és a fővárosi önkormányzat is működtetett parkolási rendszert. Az önkormányzati érdekképviselet hozzátette, az új önkormányzati törvény megnyugtatóan rendezte a kérdést. Ez egy csodálatos ország.

Advertisement

Ákos a sztorit, mielőtt nekem elküdte volna, kirajta a Facebookjára, ahol egész sokan jelezték, hogy ők is hasonló okokból szvtak, a Király környékén és máshol a városban is. Ha neked is volt ilyen élményed, közszolgálatilag írd meg, melyik utcákban kell odafigyelni!

Illustration for article titled ​Így szívhatod meg a mobilparkolást, ott ahol több cég is parkoltat

Share This Story

Get our newsletter