A vidékfejlesztési miniszter Jászapátiban merészen összeházasította az ünnepi beszédet a slam poetryvel, és milyen jól tette!

Advertisement

Szupercella mikroblogger fedezte fel a Magyarok Kenyere ünnepén elmondott beszédben elrejtett slam-betétet (könnyen lehet, hogy ő az egyetlen, aki végignézte a csaknem 40 perces videót), pedig az megérdemelné, hogy önálló életre kelve bejárja az országot. Így szól egyébként:

Mindegy, hogy orvosprofesszor valaki, vagy repülőgép-vezető,

vagy kereskedő Budapesten, vagy egy kisvárosban fodrász –

mindenkit az foglalkoztat, hogy milyen a termés, hogy milyen az aratás.

A miniszter ezzel azt akarja egyébként kifejezni, mennyire mezőgazdasági társadalom a miénk, és igaza van, mi is épp azon tanakodtunk itt a szerkesztőségben tegnap, hogy vajon milyen az idei termés, milyen az aratás?

Fazekas egyébként úgy folytatja, hogy akár az egy az egyben lehetne Purgly Emil földművelésügyi miniszter 1932-es beszéde is:

És nem a cirokra és a fügére gondolnak, amikor megkérdezik, milyen a termés. A búzára gondol mindenki. Ennyire a lelkünkben van. Bennünk van a szülőföld szeretete, a földművelő embernek a tisztelete, amit sikerült megerősíteni és visszaállítani jogaiba. Ennyire bennünk van az, hogy odafigyelünk arra, hogy mit ad nekünk a Jóisten.

Share This Story

Get our newsletter