A vid√©kfejleszt√©si miniszter J√°szap√°tiban mer√©szen √∂sszeh√°zas√≠totta az √ľnnepi besz√©det a slam poetryvel, √©s milyen j√≥l tette!

Szupercella mikroblogger fedezte fel a Magyarok Kenyere √ľnnep√©n elmondott besz√©dben elrejtett slam-bet√©tet (k√∂nnyen lehet, hogy ŇĎ az egyetlen, aki v√©gign√©zte a csaknem 40 perces vide√≥t), pedig az meg√©rdemeln√©, hogy √∂n√°ll√≥ √©letre kelve bej√°rja az orsz√°got. √ćgy sz√≥l egy√©bk√©nt:

Mindegy, hogy orvosprofesszor valaki, vagy rep√ľlŇĎg√©p-vezetŇĎ,

vagy kereskedŇĎ Budapesten, vagy egy kisv√°rosban fodr√°sz ‚Äď

mindenkit az foglalkoztat, hogy milyen a termés, hogy milyen az aratás.

A miniszter ezzel azt akarja egy√©bk√©nt kifejezni, mennyire mezŇĎgazdas√°gi t√°rsadalom a mi√©nk, √©s igaza van, mi is √©pp azon tanakodtunk itt a szerkesztŇĎs√©gben tegnap, hogy vajon milyen az idei term√©s, milyen az arat√°s?

Fazekas egy√©bk√©nt √ļgy folytatja, hogy ak√°r az egy az egyben lehetne Purgly Emil f√∂ldmŇĪvel√©s√ľgyi miniszter 1932-es besz√©de is:

√Čs nem a cirokra √©s a f√ľg√©re gondolnak, amikor megk√©rdezik, milyen a term√©s. A b√ļz√°ra gondol mindenki. Ennyire a lelk√ľnkben van. Benn√ľnk van a sz√ľlŇĎf√∂ld szeretete, a f√∂ldmŇĪvelŇĎ embernek a tisztelete, amit siker√ľlt megerŇĎs√≠teni √©s vissza√°ll√≠tani jogaiba. Ennyire benn√ľnk van az, hogy odafigyel√ľnk arra, hogy mit ad nek√ľnk a J√≥isten.

Advertisement