This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így próbálnak kicselezni a kormánypropagandisták

Nem csökkent, hanem éppen nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi boltbezárás hatálybalépése után - közölte a meglepő hírt a Napi Gazdaság. Feladvány következik. Olvasd el a hír első 6 mondatát, utána pedig 3 másopercen belül mondd meg, hol bukott le a gyenge próbálkozás!

Advertisement

Ne félj, nem lesz se nehéz, se hosszú. Itt az 5 mondat, olvasd el, számolj háromig magadban, aztán mondd ki, hol bukott le a Századvég tuladonában álló, kormánypropaganda-közeli Napi Gazdaság remek próbálkozása:

Az első negyedévi online pénztárgépi adatok azt bizonyítják, hogy nem csökkent a hazai kereskedők forgalma a vasárnapi pihenőnapról szóló jogszabály március 15-i hatályba lépését követően – közölte a Napi Gazdaság megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Hozzátették: a korábbi várakozásoknak megfelelően az üzletek vasárnapi zárva tartásának gazdasági hatásai minimálisnak tekinthetők. A forgalom napok közötti átrendeződése a fogyasztói szokások gyors alkalmazkodására utal. A legfrissebb adatok szerint a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény 2015. március 15-i hatályba lépését követően nem csökkent, sőt kismértékben nőtt a kereskedelmi ágazat forgalma a megelőző hetekhez képest. A március 15-ét megelőző kilenc hét (január 5. és március 8 közti időszak) forgalmi átlagát meghaladja a hatályba lépéssel érintett három hét átlagos kereskedelmi forgalma.

Advertisement

Igen, nyertél. Természetesen arról van szó, hogy az év egyik legkisebb forgalmú időszakát, vagyis az év sivár legelejét hasonlították össze azzal a három héttel, ami közben ott volt a Húsvét, ami az egész év egyik legforgalmasabb miniidőszaka a kereskedelemben, minden évben több tízmilliárd forinttal megugró összforgalommal. Nem beszélve arról, hogy március utolsó vasárnapján a legtöbb olyan üzlet is nyitva lehetett, amelyik egyébként az új törvény szerint már normálisan zárva tart.

Nem egy nagy felfedezés, hogy így kell megvezetni a nálad butább választópolgárokat, de jó érzés ilyen tiszta formában látni a béna próbálkozást. Az azért külön vicces, hogy ezt a maszlagot nem valami postaládákba dobott ingyenes kiadványban próbálták meg elsütni, hanem az elvileg csak kvalifikált olvasók által fogyasztott Napi Gazdaságban.

Advertisement

Bónuszkérdés: a cikk miért nem árulja el, hogy mennyivel is nőtt az a forgalom?

Share This Story

Get our newsletter