√Čvek √≥ta nagy kedvencem a Lifehacker blog, annak is McGyver rovata, mely mostan√°ig m√©ltatlanul el volt hanyagolva itt a Cinken. Pedig olyan remek dolgokat tudhatunk meg belŇĎle, hogy mondjuk, mik√©nt nyissunk ki egy konzervet kan√°llal. Am√ļgy eml√©keztek m√©g a j√≥ √∂reg MacGyverre???

MacGyver egy akci√≥sorozat, amit a magyar t√©v√© is adott, √©s ha nem is zs-kateg√≥ri√°s, az√©rt ott van valahol a hossz√ļ √ļ √©s a r√∂vid √ľ k√∂z√∂tt. A fŇĎszereplŇĎ att√≥l egyedi, hogy mindenre van megold√°sa helyben tal√°lhat√≥ eszk√∂z√∂kbŇĎl, egy varr√≥s dobozt is tetsz√©s szerint alak√≠t atomreaktorr√° vagy tekerŇĎlantt√°.

Tulajdonk√©ppen √Ėveges professzor amerikai kiad√°sa, csak nem egy sz√≥rakoztat√≥ piarista pap, hanem egy charme-os akci√≥hŇĎs. Persze az√©rt nem √°rt fenntart√°sokkal kezelni a hiteless√©g√©t.

A Budapesten j√°tsz√≥d√≥ r√©szben p√©ld√°ul bemegy egy kocsm√°ba, ahol gonosz magyarok vizespoharakb√≥l issz√°k a l√°ngol√≥ p√°link√°t, majd amikor neki t√°madnak, egy mar√©k cs√≠pŇĎs pirospaprika felrobbant√°s√°val tartja t√°vol haz√°nk fiait.

Ez a r√©sz am√ļgy egy k√ľl√∂n mis√©t is meg√©rne, ha lesz idŇĎm √ļjra megn√©zem, mert a gyerekkori eml√©kek m√°r halv√°nyodnak, √©s √≠rok r√≥la valamit. De persze ha m√°snak van hozz√° kedve, ne fogja vissza mag√°t, t√°rt karokkal v√°rom a besz√°mol√≥t.

Addig is n√©zz√©tek meg a vide√≥t: hogyan nyissunk ki kan√°llal egy konzervdobozt, ha nincs k√©zn√©l nyit√≥. Megjegyzem nekem sincs otthon, szigor√ļan bont√≥s cuccokat veszek, de ha szembe j√∂n egy an√©lk√ľli, ki fogom pr√≥b√°lni.


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki D√°vid a Twitteren: @boogiepapa